Еврокуп: Кошаркаши Црвене звезде гостују у Валенсији

Кошаркаши Црвене звезде гостују вечерас Валенсији у оквиру 3. кола Г групе Топ 16 фазе Еврокупа. То је до сада најозбиљније искушење црвено – белих у овом такмичењу.
Tomic Milan/Fonet/Aleksandar Barda
Фото: Фонет/Александар Барда/Томић Милан

„Имају искуство и знају како да играју утакмице у Топ 16 фази. То је изазов за нас да одиграмо боље него што смо одиграли у Малаги. Да би остварили евентуални успех у Валенсији морамо да имамо концентрацију 40 минута, не смемо да имамо падова ни у одбрани, ни у нападу“, рекао је тренер Милан Томић.

Искусни Стратос Перпероглу очекује тешку утакмицу у, како је нагласио, бучној атмосфери.

„Шпанци су веома добар тим са дубином у ростеру. Имају одлично попуњен рекет, играју много у контранападу и зато морамо да будемо максимално концентрисани. Фаворити су, али борићемо се и покушати да победимо. Научили смо да ако се боримо и показујемо карактер да можемо да савладамо било кога“, рекао је Грк.

Услед повреда Лазића и Кешеља, капитенску улогу у Валенсији имаће Огњен Добрић, који је поручио да му је то додатни мотив.

„Валенсија је фаворит у групи, а у Топ 16 фази је свака утакмица веома тешка. Све екипе у овој фази су ту са разлогом и сигурно ће сви дати све од себе да прођу даље. Не бих отписао ни Лимож, али шпански клубови се истичу. Сваки поен је битан, све је битно у групи и не смемо да „промашимо” ниједну утакмицу“, рекао је Добрић и додао да су у Малаги извучене поуке и да се неће понављати учињене грешке.

Утакмица у Валенсији почиње у 20.45 часова.     

Д. Кн.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести