Еврокуп: Звезда против Олимпијакоса тражи добру игру и победу

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде вечерас од 19 сати играју против Олимпијакоса у 13. колу Евролиге у хали "Александар Николић".
1
Фото: Tanjug/Craig Lašig

Тренер Саша Обрадовић изјавио је да његов тим мора да одигра добру утакмицу ако желе победу.

Без обзира на чињеницу да играју најмањи број утакмица од свих екипа у Евролиги, кошаркаши Олимпијакоса имају огромно искуство, имају претње на свим позицијама, одличне играче, и рекао бих, најбољи плејмејкерски тандем можда и у целој лиги, у виду Слукаса и Спанулиса који су годинама важни у европској кошарци. Одлични „физикалци“ на позицијама високих играча, који уз то и одлично трче, позиционирају и одлично скачу. То је нешто на шта морамо да обратимо такође пажњу како би победили у тој утакмици, рекао је Обрадовић.

Он је навео и да Олимпијакос не изгледа исто у односу на пре три четири недеље, када су имали проблема са короном и повредама неких играча.

Сада изгледају другачије. Сви су ту и вратили су се на одличан начин овом победом у Барселони. Мораћемо да одиграмо добру утакмицу како би дошли до бодова, рекао је тренер црвено-белих.

Првотимац Огњен Добрић истиче да их очекује врло неугодан противник који уз то стиже у добром расположењу након велике победе у Барселони.

Врло искусна екипа која има довољно времена да се припрема за једино такмичење, а то је Евролига, јер немају никаквих обавеза у домаћем шампионату. Морамо да гледамо само себе. Морамо да пронађемо наш ритам, да одиграмо добру утакмицу и дођемо до победе. Неће бити лако, али желимо да се вратимо нашој игри која нас је красила у претходном периоду и доносила нам победе у оваквим мечевима, рекао је Добрић.

Звезда тренутно има скор од 4-8, док је Олимпијакос на шест победа и пет пораза.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести