Евролига: Црно-бели поклонили продужетак, па изгубили 

Кошаркаши Партизана поражени су од Басконије у другом колу Евролиге.
YT
Фото: Youtube Printscreen

Овај пораз оставиће горак укус црно-белима који су у последњим секундама утакмице прокоцкали победу и отишли у продужетак у коме су касније поражени.

Искусна петорка Партизана одлично је отворила утакмицу, те су серијом од 8:2 брзо приморали клупу домаћих на тајм-аут.

Нису додатне консултације са тренером помогле домаћим кошаркашима да пробију одбрамбени бедем црно-белих који су на крају прве деонице имали предност од девет поена. Најзаслужнији за то био је Матијас Лесор, неприкосновен под кошем.

Буђење домаћих кошаркаша уследило је у другој деоници када су са три везане тројке брзо истопили предност црно-белих. Обрадовић је потом одмах реаговао тајм-аутом како би смирио страсти у тиму. Нису кошаркаши Партизана успели укротити домаће тројкаше, пре свега Хаварда, те је Басконија преокренула и отишла на одмор са предношћу од четири коша.

По повратку на терен гледали смо прилично изједначен дуел који су у последњем минуту деонице у своју корист окренули изабраници Жељка Обрадовића. Поново је главни адут црно-белих била гранитна одбрана за коју кошаркаши Басконије нису проналазили решење.

У одличном ритму наставио је Партизан у последњој четвртини и све је деловало као да ће црно-бели тријумфовати на овом гостовању. Убрзо их је, у последњим секундама, демантовао сјајни Хавард још једном тројком, којом је продужио меч за додатних пет минута.

Ношени сјајном подршком са трибина, домаћи кошаркаши успели су на крају тријумфовати. Најзаслужнији за то свакако је сјајни Маркус Хавард. У следећем колу Партизан дочекује Милано, док Басконији у госте долази Црвена звезда.

Басконија – Партизан 103:96 (14:23, 32:19, 21:26, 22:21, 14:7)

ВИТОРИЈА: „Фернандо Буеса Арена“, гледалаца: 4.000, судије: Лотермозер, Силва и Пицилкас.

БАСКОНИЈА: Хавард 33, Томпсон 11, Маринковић 4, Гедрајтис 13, Хомс 5, Коцар 4, Костело 19, Седекеркис 11, Куруц 3.

ПАРТИЗАН: Пантер 26, Лесор 19 (12 ск), Ледеј 23, Нанели 13, Ексум 4, Папапетру 5, Вукчевић 3, Мадар 3.

С. Ковачевић 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести