ЕВРОЛИГА Црвена звезда данас дочекује ЦСКА из Москве (19)

Тренер Звезде, Драган Шакота, рекао је још у Нишу да се тим одавно спремао за убитачан темпо, причао како нема кукања, јер ко жели да игра Евролигу, мора да прихвати такве услове. Сада је прича фокусирана на велики мотив који представља долазак „армејаца”.
 S utakmice između CSKA-a i Zvezde u Moskvi  Foto: KK Crvena zvezda
Фото: С утакмице између ЦСКА-а и Звезде у Москви  Фото: КК Црвена звезда

Нема паузе за Црвену звезду, упркос томе што је у европским лигама тренутно пауза због квалификација. Шампион Србије и Јадрана дочекује данас европског првака ЦСКА, иако се екипа није поштено ни „охладила” од завршног турнира Купа Радивоја Кораћа, на коме је у последњим секундама испустила победу. ЦСКА није играо домаћи куп, већ је имао скоро пуне две недеље да се одмори и спреми за дуел са Звездом у 25. колу евролиге.

Тренер Драган Шакота рекао је још у Нишу да се тим одавно спремао за убитачан темпо, причао како нема кукања, јер ко жели да игра Евролигу, мора да прихвати такве услове. Сада је прича фокусирана на велики мотив који представља долазак „армејаца”.

ЦСКА је први меч добио 100:74, а тренутно је на четвртом месту табеле, са скором 16/8, након два везана пораза. Са друге стране, Звезда има четири пораза у последњих пет утакмица и налази се на 10. месту са скором 10/14.


Без Добрића месец дана

Кошаркаш Црвене звезде Огњен Добрић неће бити на располагању својој екипи наредних месец дана. Добрић је поломио прст на десној руци, а то му се догодило на тренингу пред полуфинални меч Купа са Мегом. Добрић ће одсуствовати од терена најмање четири недеље, а опоравак може да се продужи и на шест.


- Оно што је сигурно очекује нас утакмица са врхунском екипом, улазимо полако у завршницу такмичења, свако има своје амбиције и сада свака утакмица постаје важна за све,па и за нас који имамо своје амбиције и жеље -  рекао је Шакота.

Дејан Давидовац је био одличан у финалној утакмици купа и један је од играча који је у бољој форми тренутно у Звезди.

- Очекује нас још једна тешка утакмица у низу, а противник најтежи могући, актуелни првак Европе. Ове године имају врхунску екипу, имали су довољно времена да се освеже, нису имали утакмица у претходне две недеље практично, и сигурно мотивисани и одморни долазе у Београд. Са друге стране, ми смо се окренули новим обавезама, очекује нас још практично најмање 40-ак утакмица до краја сезоне, од тога најмање 10 у Евролиги - рекао је Давидовац. - Овакве утакмице су изазов, и сигурно да имамо огромну жељу да одиграо добро и савладамо ЦСКА.

Меч Црвена звезда – ЦСКА игра се данас од 19 сати у „Штарк” арени.

 С. Р.

 

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести