ЕВРОЛИГА Црвено–бели надмоћни против Бајерна (93:63)

БЕОГРАД: Великом победом кошаркаши Црвене звезде закорачили су у 2020. годину пошто су у 17. колу Евролиге савладали Бајерн из Минхена.
1
Фото: Фонет/ Александар Барда

Екипа тренера Драгана Шакоте надиграла је немачког великана и уписала је трећи тријумф у низу у овом такмичењу, пошто је претходно била боља од Олимпијакоса и Зенита. Повратак бившег стратега црвено–белих Дејана Радоњића, први пут пошто је 2017. напустио клуб, није прошао онако како се он надао.

Иако је добио овације по уласку у Штарк арену, исту је напустио после убедљивог пораза, трећег заредом у Евролиги. Немачки првак је доживео потпуни дебакл у Београду, а Звезда је одиграла одличан меч и обрадовала скоро 17 хиљада навијача.

Сјајни су били црвено-бели у првом полувремену. Пошто су на почетку губили 6:0, серијом 16:3 потпуно преокрећу резултат и преузимају ствари у своје руке. Агресивна одбрана, апсолутна контрола скока, разноврстан и сигуран напад, уз више шутерски расположених играча донели су Звезди предност од 22 поена и то пред одлазак на паузу. Немачки тим је изгледао потпуно немоћно, а њихов једини иоле разигран члан био је Монро. Одбрана им је превасходно заиста била лоша, а Радоњић је реаговао само једном и на том тајм–ауту није био благ према својим изабраницима. Ни његове речи, међутим, нису улиле потребну енергију и промену у игри Бајерна.

Фото: Фонет/ Александар Барда

У црвено–белом дресу дебитовао је Американац Кевин Пантер, последње појачање, а одлични су били и Владимир Штимац и Марко Јагодић Куриџа, који су у Звезду стигли мало пре њега. Пошто су после 20 минута водили 53:31, било је потребно изгурати и други део утакмице и сачувати предност. Иако се очекивао другачији приступ немачке екипе по повратку на терен, то се није десило. Црвено–бели су у трећој деоници одиграли паметно, нису се трошили превише, али ни опуштали, како не би дозволили гостима да им случајно угрозе вођство. У последњу четвртину Београђани су ушли резултатом 71:46 и били су у одличној позицији да осигурају велику победу. Већ на почетку те деонице црвено–бели су стигли и до невероватних 30 поена разлике (76:46), а закуцавањем Давидовца и на плус 34. Атрактивним потезима у последња четири минута играчи су се одужили навијачима за подршку и забележили су најубедљивији тријумф ове сезоне у Евролиги.

КБ.

 

Црвена звездаБајерн 93:63 (25:13, 28:18, 18:15, 22:17)

 

БЕОГРАД: Штарк арена, гледалаца: 16.800, судије: Патернико, Перез, Бауманис.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кузмић 9 (7ск), Пантер 15, Браун 15 (6ск, 7ас), Давидовац 13, Лазић 6, Берон 10 (5ас), Добрић, Јагодић Куриџа 7, Џенкинс 3, Симанић 2, Јовановић, Штимац 12 (6ск).

БАЈЕРН: Кинг, Копонен 6, Монро 20, Лучић 11, Ло 6, Ђедовић, Ципсер 6 (6ск), Нелсон, Флакадори 5, Лесор 2, Хуестис 2, Радошевић 5 (5ск).

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести