Евролига: Ефес без Мицића декласирао Армани

Кошаркаши Анадолу Ефеса су победом над Арманијем резултатом 88:68 у 19. колу Евролиге остали усамљени на врху табеле.
kosarka
Фото: Tanjug / T.Valič, arhiva

Турска екипа је доминантном игром стигла до 16. победе и могућности да се одвоји на првој позицији од Реал Мадрида, који је поражен у Москви од ЦСКА, после чега има један тријумф мање.

Тим тренера Етореа Месине је имао активан резултат само у првој деоници, коју је састав Ергина Атамана добио једним поеном разлике. Анадолу Ефес је до краја полувремена стекао девет поена вишка, разлика је после треће деонице износила 16 поена, а на крају чак 20.

Најефикаснији у победничком тиму био је Шејн Ларкин са 23 поена, Крис Синглтон је додао 16, а Сертач Санли је меч, у ком није било српског репрезентативца Василија Мицића, завршио са 13 поена. На другој страни је бољи од осталих био Артурас Гудаитис са 11 поена и 7 скокова, а двоцифрени учинак су уписали још само Мајкл Рол и Кејлеб Тарчевски са по 10 поена. Потенцијални репрезентативац Србије Немања Недовић је за 15 минута проведених на терену уписао само три поена, али је имао и 5 асистенција, док је Владимир Мицов убацио 8 за скоро 21 минут у игри.

Кошаркаши Макабија су у Тел Авиву победили Барселону резултатом 92:85. "Понос Израела" је остао непоражен на домаћем терену са девет победа у исто толико мечева. Макаби је одиграо добро у завршници треће и почетком четврте четвртине, те дошао до двоцифрене предности. Барса је успела да смањи заостатак, онда поново оде на -12, али се и поново врати на -3. Ипак, времена је било премало, па је победа остала у Тел Авиву.

Најефикаснији у победничком саставу били су Тајлер Дорси са 19 и Скоти Вилбекин са 18 поена, док су Анђело Калојаро и Отело Хантер убацили по 12. У тиму Светислава Пешића истакао се Никола Миротић који је имао 22 поена и десет скокова. По 13 су додали Кори Хигинс и Малколм Дилејни.

Евролига, 19. коло

ЦСКА Москва – Реал Мадрид 60:55

Химки – Валенсија 75:84

Анадолу Ефес – Армани Милано 88:68

Фенербахче – АСВЕЛ 86:64

Олимпијакос – Алба 86:93

Макаби Тел Авив – Барселона 92:85

Среда

Зенит – Басконија (18)

Црвена звезда – Жалгирис (19)

Панатинаикос – Бајерн Минхен (20)

(Б92)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести