Евролига: Ефес надиграо Реал, Мицићу 12 поена

Кошаркаши Анадолу Ефеса надиграли су Реал Мадрид у Истанбулу и победили са 76:60 пред око 15 хиљада навијача у Синан Ердем Дому.
efes real, epa
Фото: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Ефес у прва четири кола има три победе и пораз.

Утакмица је почела сјајно по Реал Мадрид, који је за три минута направио серију од 9:0, али је проблем био у томе што је до краја првог периода постигао још само два поена и то средином четвртине. Бубоа и Мицић су преузели одговорност када је то Ефесу недостајало и контра серијом су стигли до 15 поена, у наставку је Реал заиграо много боље, преузео иницијативу и највише захваљујући Серхију Љуљу и Џордану Микију, па је Реал на полувремену водио са 31:29.

Изабраници Ергина Атамана у наставку су постигли скоро 50 поена за две четвртине и у потпуности поразили екипу Реал Мадрида. У последној четвртини, Реал је погодио тек четири шута од 16 упућених ка кошу Ефеса, а домаћин је играо сјајну одбрану и није дозволио Реалу ниједно слободно бацање.

Брајан Данстон и Крунослав Симон су се истакли са по 17 постигнутих поена уз девет односно осам скокова, 13 је додао Крис Синглтон, а 12 Василије Мицић. У екипи Реала, Серхио Љуљ је предводио тим са 14 поена, а по 10 имали су Габријел Дек и Џордан Мики, који је ухватио и осам скокова.

Руски Химки је без већих проблема савладао Бајерн са 87:74 и тако уписао трећу победу у елитном европском клупском такмичењу. Бајерну није много помогла ни одлична рола некадашњег НБА аса, Грега Монроа, који је сусрет окончао са 18 поена, пет скокова, четири асистенције, али и чак седам изгубљених лопти. Са друге стране био је добро расположен Алексеј Швед. Утакмицу је завршио са 19 постигнутих поена, уз пет скокова и девет асистенција. Бајерн је био у егалу само у првој четвртини, коју је добио са 19:17, а онда су уследили одлични минути Химкија којије преломио другу деоницу у своју корист, да би у трећој промашио само један шут за три поена што му је донело високу предност, која је само одржавана у последњој четвртини.

Кошаркаши Валенсије доживели су и четврти узастопни пораз у овогодишњем издању Евролиге, па су самим тим последњепласирана екипа елитног клупског кошаркашког такмичења. Иако су Лојд (17 поена), Дубљевић (15 поена, 7 скокова) и Сан Еметерио (15 поена, 5 скокова) били добро расположени, остатак екипе је заказао док Вања Маринковић није добио прилику у Менори. Макаби је једноставно био бољи тим, добили су 3 од 4 четвртине и приказали фантастичну игру у одбрани дозволивши Валенсији 16 кошева из игре и то из 57 покушаја. Син некадашњег играча Звезде, Зуфера Авдије – Дени, имао је свој први старт у Евролиги и допринео новој победи са 6 поена и 3 скока. Скоти Вилбекин је постигао 14 поена и скорерски предводио Макаби, испратили су га Отело Хантер, Омри Каспи и Нејт Волтерс.

(Б92)

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести