Евролига жестоко казнила Звезду, апел клуба навијачима

БЕОГРАД: Дисциплински судија Евролиге Патрик Гранжан казнио је Црвену звезду са укупно 34.501 евроm због пропуста на утакмици 13. кола против Басконије у Београду.
ц
Фото: Youtube Printscreen

Како се наводи на сајту клуба, казна се односи на два изузетно тешка прекршаја према дисциплинском правилнику тог такмичења, а то су бацање тврдих предмета у терен и пљување судије након утакмице.

"Сва лица која су извршила ове прекршаје, бацали предмете и пљували судије током утакмице са Басконијом су идентификовани, приведени и процесуирана у складу са законом Републике Србије. Овога пута клуб неће објавити њихова имена, без обзира што су нанели огромну штету клубу, граду и земљи коју представљамо у Евролиги. Такође, посебно нас забрињава чињеница да су виновници ових прекршаја људи који седе на местима која су близу терену и оваквим непромишљеним потезима могу да исказују своје „незадовољство“.

Изузетно великом износу новчане казне допринела је и чињеница да се овакви прекршаји на утакмицама у којима је домаћин КК Црвена звезда понављају, што према правилнику Евролиге, за сваки наредни прекршај – дуплира висину казне.

КК Црвеaна звезда мтс је због неспортског понашања појединаца који се упорно оглушавају о апеле клуба, до сада у претходних неколико сезона платио на име казни суму од скоро 200.000 евра.

Овако велике казне и могућност да се у случају било каквог наредног прекршаја оне увећају, сада већ озбиљно утичу на финансијско стање и стабилност КК Црвена звезда мтс.

"Клуб још једном апелује на све који долазе на утакмицама Евролиге и АБА лиге, да се понашају спортски, да не бацају предмете у терен, да не нападају службена лица, да се придржавају свих инструкција клуба о фер и спортској атмосфери на трибинама, јер се у супротном КК Црвена звезда мтс доводи у немогућ положај да игра елитно такмичење само како би платио казне неодговорних појединаца и уз огроман притисак да је победа над највећим и вишеструко скупљим тимовима Европе постала нормална ствар, а сваки пораз се апострофира као "велики и неочекивани неуспех", закључују са Малог Калемегдана.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести