Ф4: Љуљ срушио Олимпијакос, Реал шампион

Једанаести пут у историји кошаркаши Реал Мадрида постали су шампиони Европе, овај пут победом над Олимпијакосом у финалу, након коша Серхија Љуља три секунде пре краја.
evroliga
Фото: Dnevnik.rs

Као што је то био случај и у полуфиналном сусрету у којем је Реал надиграо Барселону, и овај пут су Мадриђани на почетку јурили висок дефицит. Олимпијакос је погоцима за три поена кажњавао зонску одбрану „краљевског клуба“ и стигао до 10 поена предности у првој четвртини.

Чекао је Реал, као и против Барсе да проценти шута ривала падну. То је дочекао, па је у наставку сустигао и престигао црвено-беле. Међутим, Пирејци су се консолидовали за нијансу и на полувреме отишли са нерешеним резултатом.


Мадриђани шампиони Монако трећи

Кошаркаши Монака победили су Барселону са 78:66 у утакмици за треће место у Евролиги. Екипа Саше Обрадовића водила је од почетка до краја утакмице и ниједног тренутка се није постављало питање бољег.


То је дало самопоуздање Олимпијакосу за трећу четвртину. Полако је супарник остајао без плана како да се супротстави грчкој екипи, а почело је да се игра агресивније. То је допринело лошијој селекцији шута Мадриђана, који су заостајали у том делу игре. До краја су Пирејци имали предност, али је у завршници Љуљ преузео одговорност и погодио дугу двојку за победу свог тима и трофеј Европлиге.

ОлимпијакосРеал Мадрид 78:79 (24:17, 21:28, 18:14, 15:20)

КАУНАС: „Жалгирио арена“, гледалаца: 15.000, судије: Пукл, Вилијус, Дифалах.

ОЛИМПИЈАКОС: Волкап, Кенан 21, Лунцис, Ларенцакис, Фал, Слукас 6, Везенков 29 (9ск), Папаниколау 6, Боломбој 2, Петерс, Блек, Мекисик 14.

РЕАЛ МАДРИД: Вилијамс-Гос 9, Козер 11, Рендолф 3, Фернандез 3, Абалде, Ханга 2, Хезоња 12, Родригез 15, Таварез 13, Љуљ 2, Ендиај 3, Муса 6.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести