Филиповски званично нови тренер КК Партизан

БЕОГРАД: Словеначки стручњак Сашо Филиповски јнови је тренер КК Партизан, саопштили су црно-бели.
kk partizan
Фото: КК Партизан

После одлуке да због слабијих резултата на почетку сезоне први тим више не предводи тренер Владо Шћепановић, клуб је кренуо у потрагу за новим решењем на позицији шефа стручног штаба. Након обављених иницијалних разговора, спортски сектор клуба на челу са директором НИколом Лончаром је председнику Остоји Мијаиловићу предложио ангажовање тренера Филиповског, што је после консултација председника са члановима Управног одбора и усвојено. Недуго затим, постигнут је коначан договор и Сашо Филиповски ће са клупе предводити црно-беле већ у суботњем мечу АБА лиге против Задра, наводи се у саопштењу.

Званична промоција новог тренера Партизана биће у петак 6. новембра од 14 часова, а конференцију за медије ће уживо преносити ТВ Партизан. У досадашњој каријери, искусни словеначки тренер је предводио тимове Монака, Банвита, Олимпије, Зјелоне Горе, Лотоматике, Локомотиве Ростов и Турова а био је и асистент Душка Вујошевића у екипи московског ЦСКА.

Уз Саша Филиповског, нова лица у стручном штабу ће бити асистент Бобан Митев и кондициони тренер Владан Радоњић, док ће тренер Дејан Мијатовић као координатор бавити млађим селекцијама клуба.

Истовремено, уговор између досадашњег тренера КК Партизан НИС, легеде црно-белих и наше кошарке, Влада Шћепановића и клуба је споразумно раскинут, на обострано задовољство.

КК Партизан се овим путем захваљује Шћепановићу на свему што је учинио како на позицији помоћног тренера, тако и на месту шефа стручног штаба. Клуб Шћепановћу жели пуно среће и успеха у наставку каријере.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести