Гавриловић: Знамо снагу Барселоне, али хоћемо победу

БЕОГРАД:  Кошаркаши Црвене звезде хоће победу у Београду против великог фаворита Барселоне у утакмици Евролиге, истакао је данас тренер Андрија Гавриловић.
kk crvena zvezda
Фото: KK Crvena zvezda

Дуел са најскупљим тимом Европе за црвено-беле долази у тренутку одласка тренера Милана Томића, кога је наследио досадашњи помоћник Гавриловић.

"Сви знају снагу и циљеве Барселоне ове сезоне. И ми смо свесни тога, али се наш задатак зна - да нападнемо победу на свакој утакмици Евролиге коју играмо ове сезоне. Верујемо да можемо, а наша филозофија је да свако треба да покаже на терену да је бољи од Црвене звезде", рекао је Гавриловић за клупски сајт.

Он је позвао све навијаче Звезде да дају подршку у већ распродато дворани "Александар Николић".

"Не кријемо да је специфичан тренутак, али баш зато сада очекујемо још већу и бучнију подршку са трибина. Убеђени смо да неће изостати", казао је Гавриловић.

Кошаркаш Огњен Добрић подсетио је да је Барселона овог лета довела звучна појачања као што су Никола Миротић, Брендон Дејвис, Кори Хигинс, Малколм Дилејни и други.

"Улазимо у ову утакмицу спремни. Барселона са тренером Светиславом Пешићем има јасан циљем да се пласира врло високо, чак и до трофеја Евролиге. Међутим, ми радимо напорно и желимо да се прикажемо пред нашим навијачима у најбољем светлу. Верујем да уз бучну подршку са трибина можемо до доброг резултата који би нам донео много", закључио је он.

Црвено-бели биће без повређеног Дерика Брауна, који ће паузитати две недеље.

Утакмица између Црвене звезде и Барселоне игра се сутра са почетком у 21 сат.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести