Гордић пред Звезду: Биће кошаркашки рат, нијансе одлучују

ПОДГОРИЦА: Плејмејкер подгоричке Будућности Немања Гордић дуеле против Црвене звезде у финалној серији плеј-офа АБА лиге описао је као кошаркашки рат и поручио да се нада истом исходу као прошле сезоне.
Nemanja Gordic/Buducnost VOLI
Фото: Nemanja Gordić (Budućnost), ilustracija, foto: Budućnost VOLI

Управо је Гордић био прошлогодишњи МВП финала, у победи Будућности 3:1 у серији, а и сада ће Црвена звезда имати предност домаћег терена.

"То је иза нас, али је велико искуство за све оне који смо били ту и прошле сезоне. Трудимо се да то пренесемо и играчима који су стигли ове сезоне и да их припримимо за оно што их чека у финалу. А чека нас кошаркашки рат и мислим да смо спремни", истакао је Гордић за подгоричке "Вијести".

Црвено-бели су победили Будућност у сва три међусобна меча ове сезоне, али Гордић поручује да су шансе подједнаке.

"Играма у регуларном току они су се изборили за предност домаћег терена. Ми смо у плеј-офу подигли ниво игре и надам се да ћемо наставити то да радимо и у финалу", рекао је бивши кошаркаш Партизана, који као предност свог тима види што је навикао да игра у тешком ритму упоредо са Евролигом, као што ће сада бити случај у финалној серији.

Гордић прижељкује да тим Јасмина Репеше направи брејк у Београду.

"Одлучиваће нијансе, обе екипе су квалитетне са добрим појединцима. И ми и они имамо одличан домаћи терен, надам се да можемо да направимо један брејк у Београду који би нам доста значио. Идемо од меча до меча, у фокусу је сада прва утакмица", закључио је он.

Први меч Црвене звезде и Будућности игра се петак од 19 сати у хали "Александар Николић".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести