Гордић: Против Звезде као два сата у руднику

БЕОГРАД: Кошаркаш Партизана Немања Гордић признао је да дерби против Црвене звезде није био леп, али и да је већа енергија његовог тима пресудила победника у мечу 7. кола АБА лиге.
s
Фото: Youtube Printscreen

Партизан је славио у првом овосезонском вечитом дербију 75:72 пред око 9.000 гледалаца у Штарк арени.

"Осећај је феноменалан, дерби није обична утакмица и победа значи много више од два бода. Није била лепа утакмица, али није било ни за очекивати другачије. Било је много промашаја са обе стране, посебно за три поена. Међутим, на срећу ми смо имали више енергије", рекао је Гордић новинарима после меча.

Гордић је био један од јунака тријумфа Партизана у финишу.

"Мени је драго да су ушле тројке у последњој деоници. Да ли имам посебан мотив против Звезде? Играм исто као и против других екипа, али увек постоји већи мотив за највећег ривала кад носиш дрес Партизана. То извлачи најбоље из вас", рекао је одлични плеј црно-белих, а потом се осврнуо на суђење.

"Било је доста прекида. Није лако ни судијама. Труде се да гледају сваку одлуку и то убија ритам утакмице. На срећу, победили смо".

Према његовим речима тријумф показује да Партизан може да се носи са, како је нагласио, евролигашком Црвеном звездом.

"Звезда је евролигашка екипа, такмичење њихово је захтевно и игра се са много контакта. Као да сте у руднику два сата".

Гордић открива да је имао добар осећај у свлачионици пре дербија.

"Осетио сам добру ствар. Била је тишина све време, момци су били сконцентрисани и мотивисани да после лошијег периода покажу да смо онај Партизан који је одиграо феноменално против Локомотиве. Сезона је напорна, стигну нас путовања и није лако. Имали смо енергију", закључио је он.

Партизан наредни меч игра против Ритаса у Еврокупу.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести