Харден званично продужио уговор са Филаделфијом

ФИЛАДЕЛФИЈА: Кошаркаш Филаделфије Џејмс Харден продужио је уговор са Севентисиксерсима до јуна 2024. године, саопштио је данас амерички клуб.
Dzejms Harden/EPA//JOHN G. MABANGLO
Фото: EPA/JOHN G. MABANGLO

Он би у наредне две сезоне требало да заради укупно 68,6 милиона долара.

Амерички медији преносе да ће кошаркаш Филаделфије на лето 2023. да одлучи да ли ће остати у клубу још годину дана или ће постати слободан играч.

Харден ће у наредној сезони зарадити 33 милиона долара, а ако одлучи да остане још годину дана у Севентисиксерсима добиће још 35,6 милиона долара.

"Овде желим да побеђујем и мислим да имамо све делове да стигнемо до тог циља. Од првог дана у овој организацији, тим и навијачи су ми помогли да се осетим као код куће. Узбуђен сам да наставимо да градимо на прошлој сезони. Не могу да дочекам да изађем на терен и да почнем ово путовање", рекао је Харден за званични сајт клуба.

Он је стигао у Филаделфију у фебруару ове године из Бруклина, а пре тога је играо за Хјустон и Оклахому. Харден је прошле сезоне просечно постизао 22 поена и имао је 7,7 скокова и 10,3 асистенције по мечу.

Са репрезентацијом САД освојио је златне медаље на Олимпијским играма у Лондону 2012. и Светском првенству 2014. у Шпанији.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести