Хрватска и Словенија уз Србију у квалификацијама за Токио

МИЈЕС: Међународна кошаркашка федерација (ФИБА) објавила је данас листу од 24 репрезентације за учешће у квалификацијама за Олимпијске игре у Токију 2020, међу којима је и Србија.
fiba
Фото: FIBA

После Мундобаксета на којем је 16 репрезентација обезбедило квалификације за олимпијски турнир, данас је на ту листу додато још осам селекција, односно по две са сваког континента са најбољим пласманом на ФИБА листи - Ангола и Сенегал, Мексико и Уругвај, Кина и Јужна Кореја и Хрватска и Словенија.

На списку 24 репрезентаицје које ће пласман у Токио тражити кроз квалификације су: Ангола, Бразил, Канада, Кина, Хрватска, Чешка, Доминиканска Република, Немачка, Грчка, Италија, Јужна Кореја, Литванија, Мексико, Нови Зеланд, Пољска, Порторико, Русија, Сенегал, Србија, Словенија, Тунис, Турска, Уругвај, Венецуела.

После Светског првенство учесће на ОИ следеће године обезедило је осам селекција: Јапан (као домаћин), Аргентина, Аустралија, Француска, Иран, Јапан, Нигерија, Шпанија и САД.

Преостала четири места резервисана су за победнике четири квалификациона турнира који ће се одржати у периоду од 23. до 28. јуна следеће године.

Како је открио председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић, Србија има жељу да организује квалификациони турнир, исто као и Грчка и Литванија.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести