Хуманитарни турнир Бечеј 2019: Тријумф Србобранаца

Шести хуманутарни турнир у баскету на тргу у Бечеју завршен је тријумфом екипе „Три на три“ из Србобрана, друго место освојила је екипа „Фреш“ из Чуруга, са јединим Бечејцем међу награђенима Игором Станком, а трећа је била „Шашава дружина“ из Зрењанина.
Tri najbolje plasirane ekipe u Bečeju/V. Jankov
Фото: В. Јанков/Три најбоље пласиране екипе на турниру у Бечеју   

Њима су припали пехари и вредне робне награде. У саму завршницу пласирала се и бечејска екипа „Срећко Шојић за председника – Електролив“, али су претрпели два потаза и остали без награде. Најбољи “тројкаш“ био је  Марко Сикимић,  најмлађи учесник турнира је био Владимир Пап (14) и најстарији Далибор Враговић (47).

Иначе, турнир је ове године игран с намером да се прикупе средства за наставак лечења од церебралне парализе шестогодишњег дечака из Бачког Градишта Алексе Цукића, којем већ 10. августа следи рехабилитација у Атомској бањи. У хуманитарни фонд су се слила сва средства од котизације екипа и такмичења „тројкаша“, продаје мајица са апликацијом турнира и добровољни прилози посетилаца тродневног турнира, а укупан износ могу да повећају и људи добре воље уплатом у банку Социете Генерале на рачун: 5354815079616894. Учествовало је 19 екипа из пет насеља. Наравно, највише је било из Бечеја, укупно 14 од тога једна женска, две из Србобрана и по једна из Белегиша, Зрењанина и Чуруга. У такмичењу „тројкаша“ надметало се 27 девојака и младића, а у финалу су њих четворица одмерила снагу.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести