Јокић: Никад нећемо одустати

Кошаркаши Денвер Нагетса победили су ЛА Лејкерсе у трећој утакмици финала Запада и на тај начин смањили заостатак у серији на 2-1.
Фонет/АП/Јокић зауставља Џејмса
Фото: Фонет/АП/Јокић зауставља Џејмса

Српски центар Никола Јокић је меч завршио а новим дабл-даблом и након меча је био веома задовољан:

– Нисам имао посебан план за ову утакмицу. Кад можете да поентирате то и учините. Једноставно се догоди, никад не улазим у утакмицу размишљајући: ‘урадићу то и то’. Просто узмем оно шта ми утакмица дозволи, тако је најбоље – оценио је Јокић.

Најефикаснији у победничком тиму је био Мареј са 28 (10/17, 4/8 тројке) уз 12 асистенција и 8 скокова.

– Драго ми је да ми је саиграч, он је прави суперстар. Створен је за велике утакмице и поене.

Осврнуо се Јокић и на претходну утакмицу када су Лејкерси славили захваљући тројци Дејвиса у последњој секунди.

– Прошле године против Портланда играли смо четири продужетка и изгубили, а онда смо победили у наредној утакмици. Слично смо учинили и против Клиперса. Једноставно не желимо да изгубимо, то је наш менталитет. Можда могу да нас победе са 20-30 поена разлике или последњим шутем, али никад нећемо одустати – закључио је Јокић.

Осврнуо се Јокић и на дуеле са Двајтом Хауардом и Џавалом Мегијем:

– Искрено, они само раде свој посао. А ја свој. Некада они победе, некада ја. То је игра. Не гледам на то као на међусобне, појединачне дуеле. Ја само играм кошарку како кошарка треба да се игра. Ако су они агресивни, пробам да нападнем, а ако се одмакну… Разумете ме? Ако вам све ово има неког смисла – рекао је центар Денвера.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести