Јокићу српски дерби у Сакраменту, Харден срушио Голден Стејт

САКРАМЕНТО: Кошаркаши Денвера, уз 26 поена Николе Јокића, савладали су у гостима Сакраменто Богдана Богдановића и Немање Бјелице 117:113 у НБА лиги.
nba denver sakramento
Фото: Tanjug (AP Photo/Randall Benton)

Јокић је комплетирао дабл-дабл са још 13 скокова и шест асистенција, а запажени су били и Срби из редова Кингса Богдановић са 14 погодака, поред пет скокова и две асистенције, и Бјелица са 17 поена, шест ухваћених лопти и три завршна додавања.

Нагетси су надокнадили 15 разлике из треће деонице одличном партијом Џамала Мареја од 36 поена, од којих су само два била у првом полувремену.

Денвер је на челу Западне конференције са скором 25-11, што им је најбољи старт у клупској историји, док је Сакраменто тачно испод црте за плеј-оф са 19-19.

Сјајан меч одиграли су и прошлогодишњи финалисти Запада у коме је Хјустон после продужетка славио против шампиона Голден Стејта 135:134, тројком Џејмса Хардена у последњој секунди.

Харден је у тренутку одлуке погодио преко двојице чувара и на најбољи начин заокружио невероватну трипл-дабл партију од 44 поена, 15 асистенција и 10 скокова.

Вориорсима није помогло ни 34 поготка Стефа Кари, као и по 26 Клеја Томпсона и Кевина Дурента.

У преосталом мечу синоћ, Сан Антонио је савладао Торонто 125:107 на повратку Каваја Ленарда у Тексас.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести