Јовановић: Биће тешко, Басконија је незгодан противник

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Владимир Јовановић изјавио је да ће Басконија бити незгодан противник у трећем колу Евролиге.
kosarka kos
Фото: Tanjug / ilustracija

Ово ће бити 15. дуел два клуба, а тренутни скор у победама је 7-7.

"Знамо да нас очекује дупло коло, путујемо у Шпанију где нас чекају два веома захтевна противника. Басконија игра феноменално у последње време. Против Партизана је показала да може да добије и изгубљену утакмицу, после тога је у и спанском првенству против Сарагосе одиграла сјајно, убацила 60 поена за полувреме, 16 тројки на крају уз фантастичне проценте и то је нешто што их краси од почетка сезоне - брза игра и велики број шутева за три. Веома су незгодан противник и морамо да одиграмо нашу најбољу кошарку, да имамо енергију, концентрацију да затворимо неке ствари за које сматрамо да су потребне и да им одузмемо то нешто од чега зависи њихова игра", рекао је Јовановић за званични сајт клуба.

Он је додао да је ситуација у тиму боља.

"Стефан Марковић је почео да тренира са екипом уз контакт и конкурише за место у тиму. Опоравак Немање Недовића иде боље и надам се да ће ускоро бити са тимом", додао је тренер Црвене звезде.

Утакмица између Басконије и Црвене звезде биће одиграна сутра од 20.30 сати у Виторији.

Нови кошаркаш Црвене звезде Лука Вилдоза тренирао је са екипом и путује у Шпанију, али неће због касне регистрације наступати у Виторији.

"Чудно је што ћу играти против Басконије, јако је чудно, али сада сам овде и размишљам само о Црвеној звезди, мојим саиграчима и томе да добијемо неке утакмице. Заиста ценим то што је Басконија урадила за мене током целе моје каријере, али сада овде играм кошарку. Конкуренција у ЕЛ је велика и тешка, потребни су нам поентери, а Недовић је повређен, али се враћа ускоро. Када тим буде комплетан видећу шта све имамо. Можемо да се ''побијемо'' са свима, поготово овде код куће", рекао је Вилдоза.

Црвена звезда ће у петак у четвртом колу гостовати мадридском Реалу.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести