Јовановић пред ФМП: Концентрисано и са што мање осцилација

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Меге Владимир Јовановић, пред меч 12. кола АБА лиге против ФМП-а, рекао је да потребно да његова екипа затвори офанзивни скок и заустави контранапад противника.
jovanovic
Фото: KK Mega

Меч између кошаркаша ФМП-а и Меге игра се сустра од 19 сати у дворани у Железнику.

"Очекује нас веома захтевна утакмица против екипе ФМП-а. Мислим да су после Задра и Морнара, где су показали повишен ниво агресивности пре свега у одбрани а и у нападу, најавили како ће тим играти у наредним утакмицама. Морамо пре свега затворити њихов изванредан скок у нападу, елемент у коме су међу водећим тимовима у АБА лиги, као и да зауставимо њихов контранапад. Важно је да наша концентрација у 40 минута има што мање осцилација, што мање празних минута и да у том сегменту унапредимо нашу игру", рекао је Јовановић за клупски сајт.

Изабраници тренера Владимира Јовановића се тренутно налазе на деоби првог места на табели са Црвеном звездом, па ће утакмица у Железнику бити прилика да на успешан начин затворе 2020. годину.

После 11 одиграних кола Мега има скор од 8-3 док ФМП има две победе и осам пораза, а крилни центар Меге Никола Мишковић је изјавио да последњи порази ФМП-а не смеју да опусте његову екипу.

"Очекује нас тешка утакмица у петак у Железнику. ФМП је везао неколико пораза, али то не сме да нас опусти пошто је у питању врло квалитетна и искусна екипа. Морамо да уђемо чврсто у утакмицу и да им испарирамо са енергијом, поготово у одбрани, као и да им не дозволимо скокове у нападу и лаке поене. Утакмицу против Будућности у прошлом колу требамо да искористимо као рецепт за игру и ветар у леђа за наредне мечеве који нас очекују,", изјавио је Мишковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести