Калинић: Инспирисали су ме Стојаковић и Гуровић

БАРСЕЛОНА: Нови играч Барселоне Никола Калинић изјавио је да је заволео кошарку гледајући репрезентацију Југославије, коју су предводили Предраг Стојаковић и Владимир Радмановић.
Nikola Kalinic/fonet
Фото: Фонет/АП/Никола Калинић

Много је клинаца у Србији кренуло са кошарком после Светског првенства у Индијанаполису 2002. године. Мене су лично највише инспирисали Стојаковић и Милан Гуровић. Обожавао сам њихову енергију и лакоћу са којом су постизали поене. Покушавам да идем њиховим путем, рекао је Калинић у интервју за Барселонину телевизију.

Калинић је пре неколико недеља из Црвене звезде стигао у Барселону.

Кошарка је мој алтер его. Увек покушавам да оставим све на терену. Уживам док играм. Овај спорт ми је донео много тога добро, успомена, пријатеља, новца... Докле год будем осећао љубав, наставићу да играм. Некада сам био играч који је више играо у рекету, одрађивао сам "прљав посао", борио сам се за скок, али сада сам доста напредовао када је у питању нападачки арсенал. Много сам радио на тим детаљима, а сада мислим да сам комплетнији играч, истакао је српски кошаркаш.

Калинић је нагласио да има велико поштовање према тренеру Барселоне Шарунасу Јасикевичијусу.

Он је велико име у европској кошарци. Ствари које је урадио као играч и као тренер су невероватне. Играо сам неколико пута против тимова које је он тренирао, разговарали смо неколико пута и имамо добар однос. Знам да је перфекциониста и да је темпераментан, али то је све у служби тима, рекао је српски кошаркаш.

Барселона је у летњем прелазном року поред Калинића ангажовала Оскара Да Силву, Јана Веселог и Мајка Тобија.

Клуб је одрадио велики посао овог лета са довођењем појачања. Мислим да смо оформили тим који може да освоји Евролигу. Имамо искуства, али имамо и младе играче пуне енергије, закључио је Калинић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести