Кинеске девојчице из Покрета Марине Маљковић уз Србију

БЕОГРАД: Девојчице из Кине које похађају школу кошарке у организацији Марине Маљковић послале су поруке подршке другарицама у Србији, исте оне коју су њима стизале, када је пандемија корона вируса почела у тој земљи.
brnabic kosarka3 fonet
Фото: FoNet

"Пре више од месец дана, када је корона вирус почео да се шири у Кини, девојчице из Покрета за женску кошарку Марина Маљковић из Србије су послале слике и видео снимке својим малим кинеским другарицама уз најлепше поруке што ранијег повратка у редовно стање, као и предлоге како могу вежбати кошарку у условима карантина", саоопштено је из Покрета Марине Маљковић.

Како се истиче, када је вирус кренуо да се шири свуда по свету, тако су се појавили и први заражени у Србији.

"Последица таквог стања је тренутна ситуација у земљи, па су се мале Кинескиње реванширале својим другарицама из Србије истом мером. Послале су бројне поруке подршке, фотографије и видео снимке у којима се солидаришу на нашим народом и желе што бржи опоравак и повратак у нормалу", наводи се из Покрета, а поруке подршке објављене су на њиховом званичном Инстаграм профилу.

Покрет за женску кошарку Марина Маљковић почео је са радом пре годину дана у Кини и за то време тренери из Србије су према плану и програму Маљковићеве обучавали и радили са малим Кинескињама и уводили их у све кошаркашке тајне.

У новембру прошле године у Шангају је отворена и кошаркашка Академија која носи име селекторке српске репрезентације и оснивача Покрета за женску кошарку.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести