КК Босна ипак учествује у првенству БиХ

САРАЈЕВО: Кошаркашки клуб Босна учествоваће у првенству Босне и Херцеговине ове сезоне.
kosarka
Фото: freeimages.com

Претходно се пислао да Босна због финансијских проблема највероватније неће наредне сезоне учествовати у првенству Босне и Херцеговине, као и да је под знаком питања и опстанак клуба, а како преноси Klix.ba, котизацију за учешће од 9.000 конвертибилних марака Кошаркашком савезу БиХ уплатиће општина Центар и Град Сарајево.

Општина Центар ће дати 60 посто, а Градска управа Града Сарајева 40 посто средстава неопходних за такмичење Студената у првенству БиХ, то је саопштено након данашњег састанка начелника Неџада Ајнаџића и председника КК Босна Алмира Брадића.

"Познато нам је свима с каквим проблемима сте се суочавали и с каквим проблемима се суочавате и даље. Спремни смо се укључити и користим прилику да позовем и друге нивое власти да буду део те приче, јер само заједно можемо направити неки значајан искорак. У том смислу предлажем да се у наредном периоду припреми Меморандум о међусобној сарадњи, који ће поред КК Босна и Опшине Центар. потписати и Градска управа Града Сарајева, као и остале градске опшине и Кантон Сарајево где би трајно решили питање дела финансирања Босне", рекао је Ајнаџић.

КК Босна је основана 1951. године, а у бившој СФРЈ била је признат и цењен клуб, док је титула првака Европе била је нешто чиме су се сви у Босни и некадашњој Југославији поносили.

Босна је 1979. године освојила титулу шампиона Европе, три пута била је првак СФРЈ, освојила два Купа, а има и четири титуле и три Купа БиХ.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести