КК Црвена звезда: Честитке Партизану, нећемо бити статисти

БЕОГРАД: Кошаркашки клуб Црвена звезда огласио се саопштењем после друге утакмице финале серије плеј-офа Суперлиге против Партизана, у којој су црно-бели изједначили у серији на 1:1.
basket
Фото: pixabay.com

"КК Црвена звезда честита победу КК Партизан у другој утакмици финала Суперлиге Србије. Као клуб нисмо се оглашавали ни након прве утакмице финалне серије, иако смо имали много разлога да будемо незадовољни суђењем, које је могло директно да утиче на крајњи исход утакмице. Уместо тога, од почетка финалне серије, а посебно након прве утакмице, наслушали смо се демагогије, намерно замењених теза, неистина, дубокоумних анализа о броју слободних бацања и притисака на судије и напада на лигу", наводи се у саопштењу.

Црвена звезда осврнула се и на кореографију навијача црно-бели, који су у халу унели венце и свеће.

"КК Црвена звезда честита КК Партизан и председнику тог клуба "на одлично организованој утакмици" у среду, која је "оголила" све, на првом месту лицемерје тандема Мијаиловић – Тринкијери, оних који су се уживели у улогу "жртава" и некаквих бораца за правду и чистоту српске кошарке. Ваљда је један од видова те борбе и морбидан „перформанс" ваљда само јасан и духовит онима са ишцашеним и поремећеним умом: венци, цвеће и свеће који су се "волшебно" појавили на другој утакмици финала, па чак и на клупи КК Црвена звезда након утакмице, што их заиста симболично ставља у улогу "гробара". Нажалост свих – гробара српске кошарке", стоји у саопштењу клуба са Малог Калмегдана.

Трећи меч између Црвене звезде и Партизана игра ш у суботу од 19 сати.

"КК Црвена звезда верује да је навијачима нашег клуба све јасно. Нећемо бити статисти и мирно гледати ово што се дешава. Зато их позивамо да у суботу испуне дворану "Александар Николић" и помогну тиму да дође до нове победе: без увреда, бацања разних предмета, упаљача, кованица, паљења бакљи, пљувања и разноразних "маштовитих” гробарских инсталација"", наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести