КК Раднички: Увелико кујемо планове за нову сезону у КЛС

КРАГУЈЕВАЦ: Кошаркашки клуб Раднички из Крагујевца од следеће сезоне биће члан Кошаркашке лиге Србије (КЛС), а из клуба поручују да се већ спремају за нову сезону.
kosarka kos
Фото: Tanjug / ilustracija

Управни одбор Кошаркашког савеза Србије (КСС) донео је одлуку о завршетку свих кошаркашких такмичења у сезони 2019/20, а крагујевачки Раднички, који је уочи прекида сезоне због корона вируса средином марта већ осигурао пласман у виши степен такмичења са прве позиције у Другој лиги.

Генерални секретар Спортског привредног друштва Раднички Иван Милошевић изјавио је да се клуб спрема за будуће изазове.

"После две године паузе, Крагујевац поново има прволигаша. Пресрећени смо због тога и ово је само доказ да је клуб на правом путу са кога нема намеру да скрене. Већ увелико кујемо планове за нову сезону. Трудимо се да будемо максимално ангажовани на тржишту и већ смо кренули у разговоре са потенцијалним појачањима, како бисмо што пре комплетирали екипу и кренули полако са припремама за нову такмичарску сезону", рекао је Милошевић.

Сходно новонасталим околностима, донета је одлука о проширењу КЛС, која ће у наредној сезони уместо досадашњих 14 бројати 16 клубова.

С обзиром да је чачански Борац обезбедио право наступа у регионалној АБА лиги, одлучено је да из Друге лиге у КЛС уђу чак три клуба, па ће се Крагујевчанима у елити придружити другопласирана Слога и трећепласирани Пирот.

Почетак нове сезоне у КЛС предвиђен је за крај септембра или почетак октобра, а кошаркаши Радничког ће почетком августа кренути са припремама.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести