КЛС: Кошаркаши Војводине лако Тамиш препливали

НОВИ САД: Кошаркаши Војводине су, у оквиру 10. кола Кошаркашке лиге Србије, лакше него што се очекивало, савладали Панчевце након врло добре игре, пре свега у дефанзиви.
Dnevnik.rs/R. Hadžić
Фото: Кошаркаши Војводине прижељкују победу Фото: Дневник.рс/Р. Хаџић

Госте су у првом полувремену свели на само 24 поена, док је напад, пре свега шут, за разлику од минулог кола у Крагујевцу сасвим солидно функционисао. У првом делу шутерски је био расположен Стефан Савић, а у наставку Петар Ракићевић, уз пратњу већине домаћих играча.  У другом полувремену црвено – бели су погодили чак 10 тројки, па се питање победника већ после треће деонице практично није постављало.

Почело је тврдо са обе стране, а Војводина је у првој четвртини већ успела да се одлепи на седам поена предности. У другој деоници црвено – бели су покретљивом одбраном зауставили Панчевце, а када се гостима повредио Иван Смиљанић, битан играч у ротацији, више нису имали снаге да парирају јуче врло добрим Новосађанима. Предност домаћих је расла и на полувреме се отишло вођством Војводине 41:24. Тамиш у првом делу меча није погодио ни једну тројку.

Ипак, у другом делу распуцао се Бревин Прицл, али се испоставило да је то било све од покушаја гостију да учине утакмицу занимљивијом. Како је време одмицало, тако су домаћи све више засипали кош Тамиша и Војводина је у једном  моменту имала 25 поена вишка (72:47). То је изабраницима Мирослава Николића омогућило опуштенију завршницу и прилику за млађе играче да сакупе минуте и искуство за наредне мечеве.

Д. Кнежић

Војводина – Тамиш 94:74 (20:17, 21:10, 31:20, 22:27)

НОВИ САД: мала сала Спенса, без присуства гледалаца. Судије: Весковић, Хаџић, Милорадовић.

ВОЈВОДИНА: Николић 5, Бањац 3, Беслаћ 16, Марић 9, Гаћеша 6 (8ск), Бјелица 8 (7ас), Миротић, Јововић 4 (6ас), Савић 17, Кумовић 7, Ракићевић 12, Зарић 7.

ТАМИШ: Анђушић 8, Ребић, Смиљанић 2, Ковачевић 3, Прицл 19 (6ас), Ускоковић, Крстановић 10, Манојловић 9, Радовић 2 (6ас), Петровић 7, Павићевић 14 (9ск). 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести