КЛС: Војводина дочекују Бановчане

Кошаркаши Војводине вечерас од 18 сати у малој сали Спенса, у дуелу са Дунавом из Старих Бановаца, отварају 18. коло Кошаркашке лиге Србије.
KK Vojvodina KK Zlatibor/F. Bakic
Фото: KK Vojvodina KK Zlatibor/F. Bakic

Сремци су велики дужници Новосађанима, јер црвено – бели нису успели да их победе у такмичараској утакмици у последње четири године! Такође, у мечу одиграном јесенас, Дунав је победио након велике драме и два продужетка, када је Војводина пропустила велику прилику да тријумфује. Све то упућује да ће се и вечерас играти неизвестан меч, који је значајан за оба тима у борби за опстанак.

- Изузетно битана утакмица са противником који нам никако “не лежи” – сматра тренер Војводине Филип Соцек. – Дунав има солиду екипу, појачану Филипом Симићем, повратником из иностранства. Са друге стране, ми и даље нисмо адекватно попунили састав након неколико одлазака стандардних играча, али ћемо дати све од себе да остваримо повољан резултат.

Млади бек Новосађана Алекса Стојановић имаће данас велику одговорност и у организацији игре, и у дефанзиви.  - Дунав нам је велики дужник, јер дуго не знамо за победу над њима. Играју прилично тврдо, борбено, па и ми морамо да одговоримо на тај начин. Играћемо своју игру, са смного енергије на сваком делу терена и пробаћемо да дођемо до победе – рекао је Стојановић.      

Д. Кн. 

Данас

Војводина – Дунав     (18)

Сутра

Металац – Вршац       (18)

Динамик – Златибор   (18)

Борац – Младост       (19)

Беовук – Тамиш        (19)

Недеља

Београд – Спартак     (12)

Нови Пазар – Слобода       (18)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести