КЛС: Војводина - Дунав 89:75

Кошаркаши Војводине, после четворогодишњег поста у дуелима са екипом из Старих Бановаца, бар када су званичне утакмице у питању, успели су да прегазе Дунав и дођу до злата вредних бодова у борби за опстанак, али сада могу да се надају и Суперлиги.
Sa meča KLS Vojvodina - Dunav foto: F. Bakić
Фото: Са меча КЛС Војводина - Дунав фото: Ф. Бакић 

Новосађани су били врло добри у дефанзиви, а у нападачким акцијама високу класу је показао сјајни Милош Грубор, па је Војводина све време утакмице била у вођству.

Почело је одлично за црвено – беле, Грубор је експресно нанизао седам поена, а Војводина је повела са 12:0. Дунав је деловао смушено и неорганизовано. Но, већ у другој деоници, када је Стојановић неопрезно зарадио трећи фаул, па је морао на клупу, Бановчани су почели да топе предност домаћих. На полувремену, Воша је водила 37:31, на видику је био неизвестан меч.

Ипак, од тог сценарија није било ништа. У трећој деоници, након што су гости два пута стигли на пола коша заостатка, покренула се црвено – бела машинерија. “Пробудио” се плејмејкер Стојановић, покренуо Војводину, а након три узастопне тројке црвено – белих (Грубор, Стојановић, па Ковачевић), изабраници Филипа Соцека су повели 61:49 и до краја нису испуштали убедљиву предност.

Нема пуно времена за одмор новосадског тима, јер Војводина у понедељак гостује лидеру КЛС, чачанском Борцу. Но, после “препливавања” Дунава, много лакше се дише у табору црвено – белих.

Војводина - Дунав 89:75 (20:7, 17:24, 30:20, 22:24)

НОВИ САД: мала сала Спенса, гледалаца: 150. Судије: Обркнежевић, Стефановић, Стрика.

ВОЈВОДИНА: Зарић 6, Стојановић 12 (5ас), Мајсторовић 8, Грубор 27, Ребић, Прица 2 (10ск), Мандић 3, Ковачевић 5, Бировљев 18, Шрајер 2, Матовић 6.

ДУНАВ: Николић 18, Ивић 1, Драговић 16, Боровић, Симић 2, Планић, Шућов 7, Драшковић 2, Вуковић 14, Миљковић 9, Мировић, Ковачевић 6.

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести