КЛС: Воша наставила победничку серију

НОВИ САД: Војводина је наставила победоносну серију, после 19. кола Кошаркашке лиге Србије осамила се на врху табеле (додуше, са више утакмица од ривала), али је синоћ прописно истањила нерве својих присталица.
v
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

То се прво дешавало у првом полувремену, а потом и у финишу, када су црвено – бели једва сачували убедљиву предност, а она је износила 12 поена мање од три минута пре краја меча. За мало да у неповрат оде сјајно скакачко вече Воше (47 скокова наспрам 34 Здравља), те да на наплату стигне врло слаб шут за три поена (свега 6/36 домаћег тима).

Гости су почели са 5:0, Војводина је, видело се то, ушла у утакмицу са недовољно енергије. Онда су домаћи убацили девет узастопних поена. Ипак, у наставку првог дела одбрана црвено – белих није била на препознатљивом нивоу, а шут беше слаб. Доста мука тада је Новосађанима задавао тамнопути Хадсон. Ипак, у трећој четвртини, Воша је била она права, препознатљива, пре свега у одбрани. Стигла је и престигла госте, стекавши седам поена вишка. Наставили су изабраници Мирослава Николића тако и у последњој деоници, стигли до 12 поена предности и чинило се да гости немају снаге за преокрет. Истопио се, додуше, део предности, али када је Бјелица убацио тројку вративши плус 12, нико у малој сали Спенса није могао да наслути шта ће се дешавати.

Превише су се опустили црвено – бели, ушли су серију грешака и меч се поштено “закувао”. Стигли су Лесковчани на минус два! Ипак, тачку је ставио Нил осам секунди пре краја када је убацио оба слободна бацања.

Воша је прва на табели са скором 13-6, а већ у недељу их очекује озбиљно искушење против Младости у Земуну.

Д. Кнежић

ВојводинаЗдравље 78:74  (19:19, 19:24,  20:11, 20:20)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 100. Судије: Пецељ, Пешић, Симић.

ВОЈВОДИНА: Кочић 3, Бањац, Беслаћ 12 (13ск), Марић, Недељков, Бјелица 13, Поповић 22, Ракићевић 2, Вучетић 6, Нил 10 (5ас), Зарић 10, Љубичић.

ЗДРАВЉЕ: Стојковић, Јовић 2, Хадсон 15, Петковић 3, Ђорђевић 22, Радивојевић, Стаменковић 9, Јовановић, Вујасиновић 3, Јовић, Стојановић 7, Блеквел 13.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести