Ко је Мајк Мелоун, тренер Денвера и појачање Србије?

БЕОГРАД: Први тренер Денвер Нагетса Мајк Мелоун од данас је нови члан стручног штаба кошаркашке репрезентације Србије, а сарадња са Игором Кокошковим биће му први репрезентативни ангажман.
meloun
Фото: Youtube Printscreen

Ангажман Мелоуна у српски национални тим свакако има веже са наступом Николе Јокића за Србију, што имплицира да ће Кокошков игру репрезентације градити око момка из Сомбора.

Откад је Јокић члан Денвера, Мелоун је сваког лета долазио у Србију, био је код српског аса у Сомбору, заједно су тренирали са кондиционим тренером, а прошле године у Арени је посматрао меч Србије и Литваније, уочи поласка на Светско првенство у Кини.

Мелоун је рођен у Квинсу, предграђу Њујорка и син је некадашњег тренера Торонта и Кливленда Брендана Мелоуна.

Тренерску каријеру почео да гради као помоћни тренер прво на универзитетима Оукланд, Провиденс и Менхет, а касније и у НБА лиги, где је занат учио као асистент у Њуроку, Кливленду, Њу Орлеансу и Голден Стејту.

Први самосталан посао добио је у Сакраменто Кингсима 2013. године, а две године касније постао је први тренер Денвера.

Нагетси су под његовим вођством препоређени, постали су једна од најбољих франшиза у Западној конференцији.

Заслуге за изглед младе екипе Денвера иду на његов рачун, а Нагетси са Јокићем као јединм Ол-стар играчем, представљају важан фактор у најјачој кошаркашког лиги света.

Прошле сезоне дошли су до полуфинала Запада, Јокић је сезону завршсио као најбољи центар НБА лиге, а тренутно су трећи тим у конференцији, иза Лејкерса и Јуте, са 27 победа и 12 пораза.

Засад је познато да ће Мелоун бити на клупи Србије током квалификационог турнира за одлазак на Олимпијске игре, где ће Србија у Београду тражити визу за Токио.

Кошаркаши ће играти у групи са Доминиканском Републиком, Новим Зеландом, Италијом, Порториком и Сенегалом.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести