Кокошков и званично селектор кошаркаша Србије

БЕОГРАД: Помоћни тренер НБА лигаша Сакрамента Игор Кокошков и званично је именован за селектора Србије, саопштено је из Кошаркашког савеза Србије (КСС).
i
Фото: Youtube Printscreen

Како се наводи, после успешних преговора председника КСС Предрага Даниловић и стручњака који скоро две деценије ради у НБА лиги, постигнут је договор да Кокошков преузме национални тим Србије.

"Изузетно смо задовољни што ће тако квалитетан стручњак и један од најбољих српских тренера убудуће седети на клупи репрезентације Србије. Игор је најбоље решење за предстојеће изазове, јер нас очекују квалификације за Европско првенство и квалификациони турнир за Олимпијске игре, а јасно је да је наш примарни циљ да изборимо пласман на оба такмичења. Велико хвала Сакраменто Кингсима, посебно Владу Дивцу, на помоћи и разумевању у реализацији ангажовања Кокошкова од стране КСС, што је веома битно за комплетну српску кошарку. Ускоро ћу се у Америци састати са Игором, где ћемо разговарати о детаљима сарадње и плановима за наредни период", изјавио је Даниловић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести