Кокошков: Имамо позитивну енергију, даћемо све од себе

БЕОГРАД: Селектор кошаркашке репрезентације Србије Игор Кокошков рекао је да у екипи влада добра атмосфера пред квалификациони турниру за Олимпијске игре.
2
Фото: Танјуг/ Зоран Жестић

Турнир је на програму од 29. јуна до 4. јула у Београду, а поред Србије за олимпијску визу бориће се Италија, Филипини, Доминиканска Република, Порторико и Сенегал, а само победник турнира пласираће се на Олимпијске игре у Токију.

"Врло специфичцна ситуација. Радујемо се што можемо да играмо кошарку, Доста импровизација, морам да будем флексибилан у доношењу неких одлука. У првим данима смо имали неколико играча. Оно што је битно имамо позитивну енергију. Идемо од дана до дана. Нема времена, немамо базичне припреме. Нема кукања, момци су прави на трензима, Увек ћемо дати све од себе. Максимално су мотиви сани, циљ је да се квалификујемо за ОИ", рекао је Кокошков на конференцији за медије пред предстојећи квалификациони турнир за Олимпијске игре у Токију.

Капитен Милош Теодисић истакао је да тим концентрисан на циљ.

"Кренуле су атипичне припреме, нисмо ни комплетни, али то нису оправдања. Знамо зашто смо дошли, а то је одлазак на ОИ. На то смо фокусирани, а све проблеме ћемо решавати у ходу", рекао је Тедосић.

Центар Бобан Марјановић каже да су сви спремни за оно што их очекује.

"Мислим да смо наступили професионално сваког моменета, момци су све схватили озбиљно, Ту смо да одрадимо посао како треба", рекао је Марјановић.

Генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Златко Болић рекао је да је поносан што је квалифкациони турнир остао у Београду и да је зхавалан дрзави што је у томе успела.

"Циљеви су високи, то је да се пласирамо на ОИ. Примпреме иду како треба, одвијају се по плану. Имаћемо информацију о томе колико ће публике бити", рекао је  Болић.

Пре квалификационог турнира кошаркаши ће играти пријатељски турнир Акрополис куп од 18. до 20. јуна.

У Атини ће играти Бобан Марјановић, Немања Бјелица, Стефан Јовић, Дејан Давидовац, Бранко Лазић, Огњен Добрић, Вања Маринковић, Данило Анђушић, Алекса Аврамовић, Филип Петрушев, Далибор Илић и Драган Милосављевић.

Поред Николе Јокића, Алена Смаилагића и Алексеја Покушевског, који неће играти за национални тим овог лета, на списку за Грчку нема повређених Мирослава Радуљице, Немање Недовића, Марка Гудурића, Огњена Јарамаза, Василија Мицића, Владимира Лучића и Николе Калинића који су добили одмор, као ни Богдана Богдановића који није завршио сезону у НБА лиги, док ће се Никола Милутинов прикључити тиму у Атини.

Акрополис куп ће пропустити и капитен Теодосић, како би се одмаран прикључио екипи пред старт квалифкација за ОИ.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести