Колом нови кошаркаш Црвене звезде

БЕОГРАД: Шпански кошаркаш и бивши плејмејкер Валенсије Хоаким Колом ново је појачање Црвене звезде, саопштио је вечерас клуб с Малог Калемегдана.
kk crvena zvezda
Фото: KK Crvena zvezda

Искусни 32-годишњи организатор игре, који је потписао уговор на једну сезону са опцијом продужења на још једну, донеће на позицији организатора игре велики квалитет и неопходно искуство, наводе из Звезде.

Колом који је родом из Андоре, висок је 189 центиметара, а у досадашњој каријери искуство је стицао прво у шпанским клубовима Сарагоси, Естудијантесу, Билбау, да би интернационалну каријеру започео врло запаженим трогодишњим боравком у екипи Уникса из Казања.

Након кратке епизоде у турском Бахчешехиру, током сезоне 2018/2019 прешао је у Валенсију за коју је наступао сезону и по.

Колом, који је прошао све млађе селекције Шпаније, освајач је златне медаље на Светском првенству у Кини, а индивидуалне награде које је освајао током свог боравка у Униксу најбоље говоре и о његовој игри: био је члан најбоље петорке Еврокупа, најбољи асистент ВТБ лиге и најбољи шести играч такмичења које се игра на простору бившег Совјетског Савеза.

Колом ће у Црвеној звезди носити дрес с бројем 55.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести