Кошаркаши Црвене звезде поражени од Монака у Евролиги

МОНАКО: Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Монака у шестом колу Евролиге, пошто су, након врло добре прве четвртине, у наставку остали без снаге да испарирају ривалу.
kosarka kos
Фото: Tanjug / ilustracija

Почетак утакмице био је обећавајући за црвено-беле. У петорци Београђана почео је Петрушев, који је задавао много проблема из пикенпопа ривалу и био агресивнији него што је то био случај у досадашњем току сезоне. Звезда је била одлична у одбрани, бекови Монака били су затворени и то је гостима донело предност после прве четвртине, упркос томе што је Вилдоза био прилично неприметан.

У наставку је Монако подигао ниво игре, поготово у одбрани, па су црвено-бели све чешће остајали без решења у офанзиви. Имала је проблем Звезда и са грађењем свог коша. И када би се напад домаћег тима завршио промашајем, после одличне дефанзиве звезде, Мотејунас је био тај који је купио офанзивне скокове и био доминантан под обручем ривала. Убрзо је проиграо и Џејмс, тако да је Монако на велики одмор отишао са плус седам.

Није екипа Саше Обрадовића посустала ни у другом полувремену. У трећем кварталу бивши играч Звезде Лојд је проиграо и донео двоцифрену предност Монаку, коју су домаћи сачували до краја и победили.

В. М. Петровић

Монако – Црвена звезда 85:77 (17:19, 21:12, 21:22, 26:24)

МОНАКО: Дворана у Монаку, гледалаца: 4.000, судије: Перуђа (Шпанија), Роси (Италија), Замојски (Пољска).

МОНАКО: Окобо 5, Браун 4, Лојд 20, Блосомгејм, Макунду, Диало 9, Моерман 5, Мотејунас 13, Ватара, Стразел, Хол 8, Џејмс 21.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Холанд 5, Вилдоза 5, Лазаревић 7, Лазић 2, Мартин 2, Добрић 3, Ивановић 2, Илић, Недовић 13, Марковић 8, Петрушев 16 (12ск), Бентил 14.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести