Кошаркаши Црвене звезде вечерас с Олимпијакосом у Евролиги

Кошаркаши Црвене звезде, вечерас од 19 часова, дочекују Олимпијакос, у 14. колу Евролиге. Црвено-бели тако почињу серију утакмица које ће на домаћем терену да одиграју у најелитнијем европском такмичењу.
1
Фото: Фото: КК Црвена звезда

Након „братског” дербија с грчким великаном, наиме, црвено-беле очекују сусрети с Барселоном и Бајерном. Дејан Радоњић, тренер актуелног шампиона АБА лиге, нада се да би његова екипа могла да настави с квалитетним партијама и против вечерашњег ривала.

- Велики изазов је пред нама - истакао је Радоњић. - У госте нам долази едан од најбољих тимова Европе у овом тренутку, што су Грци и показали у досадашњем делу такмичења. У сјајној су форми, а у утакмицама које су већ одиграли, доказали су да с разлогом могу да очекују пуно тога доброг и да се налазе у борби за сам врх. Реч је о екипи која је пуна и квалитета и искуства, савладала је у последњим сусретима на два гостовања УНИКС и Милано у Италији, што значи да ћемо и ми морати да будемо на високом нивоу.

Једна од узданица београдских црвено-белих у дуелу с тимом из Пиреја биће бек Огњен Добрић, који посебно апострофира једну ставку као предност наше екипе.

- Олимпијакос је одлична и једна од тренутно најбољих екипа у Евролиги. Атлетски и квалитетом попуњени су Грци на свим позицијама, али ми играмо пред нашом публиком и надам се да ћемо то да искористимо и дођемо до победе. Лакше је када се побеђује као у Русији и надам се да можемо да наставимо у истом ритму, иако знамо да нас очекује изузетан противник - јасан је био репрезентативац из редова Црвене звезде.

Београђани се тренутно налазе на 12. позицији на табели, са скором од пет победа и осам пораза, док је Олимпијакос при евролигашком врху и заузима трећу позицију, са девет тријумфа из 13 утакмица.

 В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести