Кошаркаши Партизана поражени од Арманија у 3. колу Евролиге

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана поражени су од Арманија, у трећем колу Евролиге, након што су у неизвесној завршници изгубили неколико битних лопти, што је довело до тога да екипа Жељка Обрадовића и после ове утакмице остане без победе у елитном такмичењу.
p
Фото: Tanjug/ Miloš Milivojević

Ношени великом подршком са трибина, црно-бели су одлично отворили меч и већ у раној фази стекли двоцифрену предност. Упркос скептицизму, Лесор је био доминантан у односу на Хајнса на обе стране терена.

Убрзо се прикључио Ледеј и са две тројке трасирао пут свом тиму до осетнијег вођства. Функционисала је одлично и дефанзива домаћег тима, који је свео Армани на само два поена за пет минута.

Ухватио је потом италијански тим одређени ритам, приближио се на минус четири, али су Мадар и Пантер били на висини задатка, па су црно-бели са предношћу од 27:17 завршили први квартал.


Треће коло

Ефес – Валенсија 91:92

Жалгирис – Виртус 68:65

Фенербахче – АСВЕЛ 84:63

Макаби – Монако 78:70

Бајерн – Барселона 73:84

Партизан – Армани 75:80

Сутра:

Алба – Панатинаикос (20)

Басконија – Црвена звезда (20.30)

Реал Мадрид – Олимпијакос (20.45)


У другом периоду виђена је другачија слика. Видно агресивнији Армани притискао је ривала и, захваљујући Шилдсу, полако спуштао дефицит. Пришла је екипа Етореа Месине и на само пола коша заостатка, али је тада на сцену ступио Анђушић – српски бек везао је девет поена, тако да је Партизан на велики одмор отишао са плус осам.

Почетак треће четвртине у потпуности је припао гостима. Армани је заиграо много боље у одбрани, Београђани се нису сналазили, па је убрзо уследио преокрет.

Тада је Ледеј везао девет поена, бацао се у публику и био централна фигура. Ипак, то није било довољно да црно-бели контролишу утакмицу, па су пред четврти квартал губили са 62:61.

Међутим, као да је тај лош период мотивисао Обрадовићеву екипу, која је последњу деоницу отворила серијом 10:0 и стекла предност од девет поена. Као што је то био случај сваки пут када би неки тим запретио да оде на озбиљнију раздаљину, ривал би се вратио.

Тако је било и овог пута, уследила је неизвесна завршница, у којој је Армани био бољи због неких исхитрених потеза играча Партизана, па су црно-бели уписали и трећи пораз у елитном такмичењу.

В. М. Петровић

Фото: Tanjug/ Miloš Milivojević

Партизан – Армани 75:80 (27:17, 22:24, 12:21, 14:18)

БЕОГРАД: „Штарк“ арена, гледалаца: 18.000, судије: Хијерезуело, Могулкоч, Фуфис.

ПАРТИЗАН: Вукчевић, Ледеј 23, Копривица, Пантер 7, Папапетру 5, Егзум 7, Нанели 2, Глас, Лесор 12 (10ск), Трифуновић, Анђушић 9, Мадар 10.

АРМАНИ: Дејвис 15, Томас 3, Пенгос 12, Тонут 3, Мели 7, Берон 10, Рићи, Билига, Хол, Шилдс 25, Хајнс, Војтман 5.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести