Кошаркаши Партизана вечерас против Олимпијакоса у Атини

БЕОГРАД: Олимпијакос је тим који је ове године играо Фајнал-фор, направили су неке промене у ростеру, изгледају још боље, а уиграност им је на врхунском нивоу, рекао је тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић уочи утакмице против грчког тима у седмом колу Евролиге.
kosarka
Фото: Tanjug / T.Valič, arhiva

Црно-бели су у серији од три узастопне победе у елитном такмичењу, а гостују у Пиреју вечерас од 20 сати.

Тренер Обрадовић на располагању ће имати само девет играча, с обзиром на то су повређени Балша Копривица и Данте Егзум, од раније Алан Смаилагић и Алекса Аврамовић, а у селекцији Србије су Урош Трифуновић и Данило Анђушић.

Годинама играју заједно, све карактеристике које су познате јесу да трче у контранападу, а на пола терена имају два плејмејкера - Волкапа и Слукаса. Немамо право да се жалимо, пробаћемо да играмо у овим околностима онолико колико можемо. На срећу, на тренингу је био Ален Смаилагић, није у стању још да путује, нити да помогне екипи. Не сећам се да смо имали притисак, једини који постоји јесте између нас у екипи. Када верујемо у оно што радимо, све је у најбољем реду, истакао је Обрадовић за клупски сајт.

Млади плејмејкер црно-белих Јам Мадар рекао је да је Олимпијакос сјајан тим и да очекује тешку утакмицу.

Немамо довољно играча, али морамо се борити. Неки играчи наступају за национални тим, тако да ће неко добити прилику да се истакне и уради добар посао. Можда ће бити тешко припремити утакмицу са мањим бројем играча, али тако је - како је. Играли су Фајнал-фор прошле сезоне, али ми морамо да урадимо свој део посла и да се фокусирамо на нас, јер долазимо са мањим бројем играча, поручио је Мадар.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести