Кошаркаши Партизана вечерас против Трента

ТРЕНТО: Кошаркаши Партизана вечерас од 20 сати играју против Трента у Италији у 5. колу Топ 16 фазе Еврокупа.
kosarka kos
Фото: Tanjug / ilustracija

Тренер Сашо Филиповски изјавио је да ће за победу против екипе коју су у првом колу савладали са 71:43 бити потребна врхунска одбрана и колективна игра.

Овај део мини припрема смо са једним делом екипе одрадили добро, али са друге стране имамо много повређених играча у тиму. Упркос томе, прилагодили смо се новонасталој ситуацији, вежбали смо акције са ниским четворкама и нижим играчима на високим позицијама. Знамо каква је ситуација, али играчи који су здрави, спремни су за борбу и даће све од себе на терену, изјавио је Филиповски.

Како каже, млади играчи су донели нову енергију у тим и жељни су да раде и напредују, а са њима раде и индивидуално.

Остатак екипе се такође труди, уз све ротације које су биле потребне да се изврше. Мислим да смо спремни и да можемо да одиграмо добру утакмицу. За победу је потребно да се игра врхунска одбрана и да играмо колективно. Фундаменти одбране ће бити од пресудног значаја, јер Тренто игра широко, има покретљиве петице и четворке који шутирају добро за три поена, али и доста играча креатора игре који могу да играју 1 на 1, каже тренер црно-белих.

Треба одиграти храбро, дисциплиновано, млади играчи ће допринети својим еланом и енергијом и имаће шансу да помогну својој екипи. Колективном игром и борбеношћу морамо да надокнадимо изостанак играча који неће бити у тиму на овом мечу, поручио је Филиповски.

Након четри одиграна кола, обе екипе имају учинак од по две победе и два пораза.

Свесни смо значаја утакмице против Трента. И ми, као и они, имамо две победе и два пораза у Еврокупу, с тим што смо их на мечу у Београду победили са 28 разлике и том победом остварили добру предност у односу на њих када је у питању пласман у Топ 8, што нам је крајњи циљ и даћемо све од себе да то и остваримо. Тренто сигурно има жељу да нам се реваншира, али верујем да смо екипа која може да их победи два пута и да имамо квалитет за пламан у четвртфинале, рекао је бек Партизана Урош Трифуновић.

Добро смо тренирали током паузе, имали смо времена да коригујемо неке ствари, што у нападу и одбрани, што индивидуално. Ово је за нас утакмица сезоне и прилика да се покажемо, истакао је Трифуновић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести