Кошаркаши Партизана вечерас против Турк Телекома у ЕК

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана вечерас од 20.30 сати дочекују Турк Телеком уа хли "Александар Николић" у другом колу групне фазе Еврокупа.
kosarka
Фото: freeimages.com

"Чека нас прва утакмица у Еврокупу пред нашим навијачима. То је обавеза више да наставимо у истом ритму као што смо играли досад, што знаци најборбеније и до последњег атома снаге, рекао је тренер Партизана Жељко Обрадовић.

Црно-бели на старту А групе Еврокупа победили су Хамбург на гостовању, а вечерашњи дуел дочекују и са пет везенаих победа у АБА лиги.

"Од прве секунде да пробамо да играмо агресивну одбрану, да будемо концентрисани. Екипа Турк Телекома имала је пар веома добрих утакмица, истина је да су одиграли и нешто слабије у појединим мечевима, али су отворили Еврокуп на веома добар начин (победа против Булоња 73:65). Много ствари одлучује на једној утакмици, али наша агресивност од прве до последње секунде је нешто што је најважније", рекао је Обрадовић.

Анализирали смо их веома добро, то је екипа која поседује квалитет, али важно је да играмо као што смо до сада, да пробамо да забележимо још једну победу, рекао је Обрадовић.

"Свака утакмица је прича за себе. Сигурно је да се припремају за нас и да ће пробати да искористе наше слабости. Моја жеља је да наставимо да играмо као што смо до сада, у смислу ангажованости, жеље и пожртвованости и да се боримо за сваку лопту. То је једино што тражимо од играча", закључио је Обрадовић.

Крило Партизана Немања Дангубић нада се да ће уз помоћ навијача успети да дођу до тријумфа.

"Одрадили смо припрему меча. Ради се о екипи која има пар евролигашких играча и морамо да будемо опрезни, да наметнемо наш стил игре. Уз помоћ навијача и добром одбраном и енергијом да стигнемо до победе", рекао је Дангубић.

Дангубић је упитан и да ли ће меч бити другачцији од оног против Хамбурга у првом колу.

"Хамбург игра са доста удвајања по целом терену. Турк Телеком игра другачије. Припремили смо се за њихову одбрану. Морамо да се прилагодимо. Значе нам и добре игре, победе, а уз њих долази и веће самопоуздање. Желимо да наставимо у том ритму", закључио је Дангубић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести