Кошаркаши Србије без Олимпијских игара

БЕОГРАД: Кошаркаши Србије нису успели да се пласирају на Олимпијске игре у Токију, пошто су у финалу квалификационог турнира изгубили од Италије 102:95 у хали "Александар Николић" у Београду.
srbija
Фото: КСС
Србија тако неће бранити сребрну медаљу освојену 2016. године у Рио де Жанеиру.
Италијани су током целог меча били бољи ривал и заслужено узели карту за Токио.
Није добро почело по Србију, чију је лошу игру у одбрани Италија одмах искористила и брзо дошла до 16:7.
Да Србија ухвати прикључак, потрудили су се Мицић, Добрић и Петрушев, чијим поенима су дошли на минимални заостака (16:15).
Да је ово шутерско вече Италијана, показало се убрзо када су серијом 8:0 поново вратили предност, која је на крају првих 10 минута износила плус шест.
Наду да ће наставак донети боље издање Србије, дао је Анђушић са 11 везаних поена (три тројке), којим се прешло у вођство 36:32.
Од тог Италију је одлично служио шут са дистанце, Србија није успевала ништа да одбрани, што је резултиралон да српски тим поле 20 минута губи 12 разлике.
Италијани су и у другом полувремену кренули у истом ритму, укљчујући финиш полувремена, везали су седам тројки, па је на семафору стајало великих 63:45.
Предност Италије у овом делу ишла је чак на 24 поена, а са две везане тројке Анђушица и пеналима Добрића, Србија је успела да смањи на заостатак на 15 поена минут и по пре краја треће деонице.
Више од тога није могло, Италија је у одлучујући период ушла са високих 17 поена вишка (80:63).
Мучила се Србија и у наставку, никако није успевала да припрети Италијана и да се приближи на једноцифрену разлику, упркос великој подршци са трибинама.
Три и по минута пре краја Италијану су држали плус од високих 15 поена, али су минут пре краја наду у преокрет дали Анђусић и Петрушев, чијим поенима се смањио заостатак на минус седам.
На крају ће се испоставити недоштижних за изабранике Игора Кокошкова.
Тедосић: Велики неуспех

Капитен кошаркаша Србије Милош Теодсић рекао је да је велики неуспех што се нису пласирали на Олимпијске игре у Токију.

"Вруће или хладне главе, свеједно је. Велики неуспех за нас. Италијани су дошли у Београд и физички и ментално спремни. Вечера су одиграли сјајну утакмицу. У неким тренуцима смо и ми смо им дозволили. Не могу да кажем да се нисмо борили и да се нисмо залагали. Било је проблема и на данашњој утакмици, као и током турнира и припрема, али нећемо да тражимо изговор. Нисмо их никада ни тражили. Неуспех, али треба извући неке поуке из овога", рекао је Теодосић новинарима после меча.

"Не добија се утакмица у првих 10 или последњих 10 минута. Можда је био присутан грч код неких играча, Васа је имао проблема, Калина... Нећу сад да улазим у то нити да причам о томе, Публика је била сјајна, можда најбоља у Београду од када сам ја у репрезентацију. Хвала им на томе, надам се да ћемо бити бољи другом приликом".

Теодосић је упитан и да ли ћемо га још гледати у репрезантацији.

"Не знам, нисам размишљао о томе, то сада није поента. Битно је да нисмо отишли у Токио", закључио је Теодосић.

Мицић: Тежак пораз за све нас

Кошаркаш Србије Василије Мицић био је разочаран што национални тим није успео да се пласира на Олимпијске игре у Токију.

"Тежак пораз за све нас. Неочекивана ситуација која се десила, мени лично, али није сада време за то. Италијани су заслужено победили, одиграли су свих 40 минута одлично Честитам им на победи", рекао је Мицић новинарима после меча.

Српски плејмејкер је упитан шта је у питању, да ли је нека повреда.

"Ништа, чуће се", закљчио је Мицић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести