Кошаркаши Србије спремни за нови тест: На реду је Нови Зеланд

Репрезентација Србије поправила је скор у припремним утакмицама за Мундобаскет на 7:0, након што је на старту турнира у Шењангу победила Италију.”Орлови” су већим делом меча имали двоцифрену предност, да би у последњој четвртини дозволили да се вођство од 64:48 потпуно истопи и пређе на страну “азура” (64:65).
jokic, fonet
Фото: Nikola Jokić u dulu sa Italjom, foto: FoNet

Ипак, пораз је спречен поенима Милутинова, уз офанзивни скок Гудурића, на крају и тројком Јовића.

До почетка шампионата остало је још шест дана и селектор каже да се већ види зашто је рани долазак у Кину био права ствар.

-  Играмо све боље,  одбрана је чвршча, ићмо прави за почетак Мундобаскета - каже селектор Александар Ђорђевић. - радује ме борбеност екипе, шут још није онај прави, али биће све на мместу до суботе.

Данас “орлови” имају нови тест меч Шењангу играју  са Новим Зеландом, који нас је у Београду савладао пред одлазак на Мундобаскет у Шпанији 2014.

- Зеланђани су једна изузетно атипична, ратничка репрезентација, са израженим осећајем припадности својој земљи када обуку тај дрес. Имамо један велики респект, знамо шта су нам урадили 2014. године, да је било јако тешко да се игра против њих. Према томе, улазимо у утакмицу озбиљно, припремљени максимално, са жељом да дижемо форму - објашњава Ђорђевић.

Крилни играч Србије Марко Симоновић задовољан је првим тестом на последњем припремном турниру пред Светско првенство.

- Била је ово добра утакмица и добра победа за нас, у којој смо приказали два различита полувремена. У првом смо играли врло добро, у другом нисмо наставили тако, али имамо довољно времена да анализирамо и исправимо грешке, јер имамо још две припремне утакмице до почетка Светског првенства - рекао је Симоновић.- Меч са Новом Зеландом показаће доста тога, наравно сви очекујемо нову победу,  Утакмица између Србије и Новог Зеланда игра се данас од 13.30 сати,а преноси РСТ на првом програму.   

С. Р.

Јапанци сјајном игром изненадили Немце

Кошаркаши Јапана шокирали су репрезентацију Немачке у припремама за Мундобаскет победивши је са 86:83. Немци су доживели први пораз у припремном периоду против аутсајдера из Јапана које је предводио НБА руки Руи Хачимура. Европски тим је имао предност од 81:77 у уласку у завршницу, али је Јапан окончао дуел серијом 9:0. Феноменални Хачимура, који ће од наредне сезоне представљати Вашингтон Визардсе, меч је завршио са 31 поеном, а пратио га је Јута Ватанабе са 20.

Немачку је коштао изузетно лош шут за три поена (10/39), а поприлично се испромашивао њихов најбољи играч Денис Шрудер, који је постигао 16 поена уз шут из игре 6/21. Јапан се на Мундобаскету налази у групи Е са Турском, Чешком и САД, док ће Немци одмерити снаге са Доминиканом, Француском и Јорданом у групи Г.

Црна Гора боља од Ирана

Кошаркашка репрезентација Црне Горе остварила је победу против Ирана резултатом 89:77.Иранци су се добро држали током прве четвртине, али убрзо пали. Црна Гора се почетком другог полувремена одлепила на 56:37 и повратка за Иран није било. Најбољи у победничком саставу био је НБА центар Никола Вучевић са 17 поена, а пратили су га Марко Тодоровић са 13, односно Суад Шеховић са 12 поена. Бојан Дубљевић и Никола Ивановић су додали по десет.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести