Кошаркаши Војводине дочекују Борац

У наставку Кошаркашке лиге Србије, у суботу од 20 часова у малој сали Спенса, кошаркаши Војводине дочекују чачански Борац, лидера КЛС и АБА 2 лиге, што овај меч сврстава у дерби 14. кола домаћег такмичења.
kosarkaska-lopta.jpg
Фото: Илустрација, Дневник архива

Чачани важе за фаворите, али најмлађи клуб лиге, новосадски  црвено – бели, на свом паркету сигурно никоме неће лако препустити бодове.

„Борац је екипа која је прављена да од наредне сезоне игра АБА лигу и о њој не треба трошити речи“, рекао је тренер Војводине Филип Соцек на конференцији за медије.

„Посебно је интересантна чињеница да у екипи Борца има играча који имају у каријери више сезона него што поједини наши играчи имају година. Ипак, ми знамо шта треба да радимо и пробаћемо да искористимо своје адуте. Респектујемо Чачане, али их се не плашимо. Верујем да ће овај дуел бити права, врхунска представа.“

Једна од узданица Војводине је искусни бек Крсто Бјелица, који је такође свестан снаге данашњег противника. 

„Борац је по мом мишљењу најбоља екипа нашег првенства, што показују његови резултати у КЛС и АБА 2 лиги, а нама мотива сигурно неће недостајати. Добро смо радили за време првенствене паузе, били смо фокусирани на отклањање неких недостатака, пре свега у дефанзиви. Чачани су фаворити, али у Новом Саду нико не може да рачуна на сигурне бодове. Позивам навијаче да дођу у што већем броју и да нас подрже“, рекао је Бјелица.

Д. Кн. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести