Кошаркаши Звезде и Партизана деле мегдан у другом колу Супер лиге

Кошаркаши Црвене звезде и Партизана састаће се сутра четврти пут ове сезоне. Шампион и вицешампион ће после два меча у АБА лиги и финала Купа Радивоја Кораћа први пут одмерити снаге у домаћој Супер лиги.
aleksandar radonjic, epa, koca sulemanovic
Фото: EPa/KOCA SULEMANOVIC

Црвено-бели ће условно бити домаћини у дворани “Алексанар Николић”, а без обзира што тај дуел долази у раној фази, дерби увек носи посебну такмичарску тежину, што је нагласио и тренер Звезде Дејан Радоњић.

“Без обзира на то што је друго коло, ова утакмица има резултатски значај, с обзиром на то да је у питању Супер лига. Обе екипе улазе у меч са жељом да извуку максимум и да искористе ситуацију да савладају највећег ривала. Овде се за дерби живи и живи се од дербија. Јасно је зашто је тако и зашто ће увек да буде тако, без обзира на све утакмице које се играју мимо дуела Звезде и Партизана. Мотив имамо и излишно је причати о томе у дуелу против Партизана”, рекао је Радоњић и потврдио да први плејмејкер Стефан Јовић неће играти, али да ће Бранко Лазић, после пропуштеног првог кола, бити у саставу.

“И даље смо без Јовића. Он је био у Минхену на прегледу, а после тога је наставио са планираним радом. Надам се да ће после Партизана почети да ради на тренинзима са екипом. Лазић је пропустио меч у Суботици, има одређену проблематику, али не онакву каквом се представило. Као и други, он ће добити простор да се припреми да спреман дочека завршницу плеј-офа, што нам је и најважније”, додао је тренер Звезде.

Тренер црно-белих Алексадар Yикић сматра да је Звезда у предности и зато што је домаћин на овој утакмици.

“У сусретима вечитих ривала домаћи терен даје одређену предност.Овога пута Звезда има ту предност што даје посебну тежину. Они су добар тим и имају успешну сезону. Даћемо све од себе да им парирамо”, поручио је Yикић.

Окршај Црвене звезде и Партизана на програму је сутра од 20 часова.

М. Бороцки

Суперлига, 2. коло

Уторак

Црвена звезда - Партизан (20)

Среда

Динамик - Спартак (19)

Борац - Мега (19.30)

Вршац - ФМП (21)

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести