Кошаркаши Звезде поражени од Бајерна у Евролиги

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Бајерна у Минхену са 74:59, у утакмици седмог кола Евролиге.
johnny-obryant-crvena-zvezda-mts-belgrade
Фото: Džoni O'Brajant, foto: Euroleague/Crvena zvezda mts

Звезди је ово четврти пораз ове сезоне после шест одиграних мечева, док је Бајерн сада на скору од пет тријумфа и два неуспеха. Баварци су се овиме осветили Звезди за прошлосезонски пораз од 30 разлике у Београду, те успели да остану у самом врху Евролиге.

Меч је отворен са по две тројке на обе стране, од којих је обе за Звезду постигао Ленгстон Хол. Убрзо се ушло у доста неефикасан, спор ритам са доста прекида који је, испоставило се, обележио целу утакмицу. Било је много промашаја, а током прве четвртине најистакнутији био је Џони О'Брајант, додуше више негативно него позитивно уз много "солирања". Бајерн је после прве деонице имао малу предност од 18:14.

О'Брајант је наставио да игра сам против свих и у другој четвртини, али је успевао да дође и до поена, што није био случај са Лојдом. Током друге четвртине се играло у налетима, а "мртвило" је на кратко прекинуо Андреа Тринкијери који је због приговора добио техничку грешку, па се убрзо смирио. Звезда је пронашла много више енергије у другом делу друге четвртине и тиме дошла до преокрета и +5, али је њихова добра игра имала рок трајања. У самој завршници срљали су сви, пре свега Бранко Лазић који је у само неколико секунди направио фаул у нападу, па у одбрани, па и добио техничку. Бајерн је то искористио и на полувремену водио са 33:31.

Звезда је у друго полувреме лоше ушла, а Лојд је наставио да шутира и промашује, па је у овим тренуцима имао четири поена уз шут из игре 1/8. Ипак, то није омело црвено-беле да направе серију и тројкама О'Брајанта и Волдена дођу до преокрета. Међутим, као и обично током ове утакмице, налет тима из Београда био је кратког даха, па је уследила нова серија Бавараца, овог пута од 7:0. После три одигране деонице Тринкијеријеви изабраници су водили са 55:51.

Четврта четвртина, као и претходне три, није донела много тога лепог и интересантног, штавише. У прва два поена нисмо видели ниједан поен, а Лојд је наставио да промашује. Звездини офанзивни проблеми су највише до изражаја дошли током последњих поена, током којих је српски тим постигао читавих осам поена. Напади су изгледали потпуно безидејно и бесмислено и то је Бајерн успео да искористи, те да "преломи" меч тројкама Владимира Лучића. Тринкијери је чак и на две секунде до краја тражио тајм-аут на +12, а то му се исплатило пошто је Лучић погодио тројку уз звук сирене.

Црвено-бели су имали само два двоцифрена играча, О'Брајанта са 17 поена (7/15) и пет скокова и Волдена са 12 поена и две украдене лопте. Лојд је имао девет поена али уз скандалозних 2/14 из игре, док је осам уз четири скока додао Хол. Проблем је био и тај што је било много играча са 0 поена, а од српских једини се у листу стрелаца уписао Јагодић Куриџа који је имао седам. На другој страни су најефикаснији били Вејлер-Беб и Болдвин са 15 поена. Лучић је додао 12 уз три скока, а Рејнолдс је уз 11 ухваћених лопти имао и осам поена.

Бајерн Минхен – Црвена звезда 74:59 (18:14, 15:17, 22:20, 19:8)

МИНХЕН: Дворана Ауди Дом, без гледалаца. Судије: Мантила, Перес, Травицки.

БАЈЕРН: Вејлер-Беб 15, Болдвин 15, Бреј, Рејнолдс 8+11, Томас 4, Лучић 12, Флакадори, Ђедовић 3, Зипсер 4, Џонсон 4, Шишко 3+5, Грент 6.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДАРочести, О'Брајант 17, Хол 8, Волден 12, Лојд 9, Давидовац, Лазић, Рит, Добрић, Јагодић Куриџа 7, Кузмић, Тери 6.

Евролига, 7. коло

Петак:

Фенербахче – Химки 83:71

Жалгирис – Реал Мадрид 90:93

Бајерн Минхен – Црвена звезда 74:59

Панатинаикос – ЦСКА 83:89

Валенсија – Олимпија Милано 86:81

Четвртак

Зенит – Олимпијакос 66:75

Ефес – Макаби 89:91

Алба – Барселона 67:103

Басконија – АСВЕЛ 86:88

(Б92)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести