Кошаркаши Звезде вечерас против Панатинаикоса

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде вечерас од 18 сати дочекују грчки Панатинаикос у хали "Александар Николић" у 8. колу Евролиге.
kosarka
Фото: freeimages.com

Ово ће бити 15. дуел два тима (тренутни скор је 7-7), а обе екипе тренутно имају по две победе и пет пораза у Евролиги.

"Свесни смо да нас очекује тежак меч против добре екипе која је то показала и која има квалитет као и све екипе у Евролиги. Играма до сада показали да могу да сваладају и првака Европе и то великом разликом. Имају играче који могу много тога на терену и нападачки и одбрамбено. Морамо бити спремни на све, на читање одбрана, на нашу игру у одбрани као и до сада, наравно све оно што смо прошли уз сву проблематику коју смо имали, изостанке играча…Имају и други тих проблема, али нама то јако дуго траје и није лако", рекао је тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић.

Радоњић ни за овај меч неће моћи да рачуна на Николу Ивановића и Ерона Вајта, који се постепено опоравља од лома руке који је задобио управо на пријатељској утакмици са Панатинаикосом у Минхену, док ће Бранко Лазић бити у тиму за вечерашњи дуел.

"Желимо да уђемо у утакмицу са ПАО уз сав респект, уз велику подршку навијача и да дужим интервалима добре игре градимо резултат и дођемо до важних бодова", поручио је Радоњић.

Крилини кошаркаш Звезде Марко Симоновић такође очекује велики борбу на паркету Пионира.

"Очекујем тежак меч, лично мислим да су много бољи него што то показује њихов тренутни пласман на табели. Квалитетна екипа са много добрих појединаца и са тренером Прифтисом који је имао великих успеха са Униксом и који има систем и гаји ту српску школу кошарке. Ако се не варам, неће бити Недовића кои је њихов најбољи играч уз Папапетруа и Мејкона. Имаће дакле тај хендикеп, али изузетно су опасни и морамо да будемо на максимуму", рекао је Симоновић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести