Кошаркашице 021 дочекују Новосадску ЖКА: Дерби за сладокусце

У трећем колу Женске лиге Србије за кошаркашице, вечерас се у хали у Петроварадину игра новосадски градски дерби за сладокусце, у ком 021 дочекује Новосадску женску кошаркашку академију.
kosarka
Фото: ixabay.com/ilustracija

- Очекујем добар меч и да мој тим покаже квалитет – каже тренер екипе 021, Александар Јовановић. – Имали смо током недеље мањих кадровских проблема због повреда, али надам се да ћемо бити комплетни. Такође, верујем да ће прорадити инат код мојих играчица. Ми смо вицешампиони Србије, али због финансијске ситуације  на меч у Београду с Радивојем Кораћем у прошлом колу, путовали смо приватним аутомобилима, као и теретним комбијем у ком су неке играчице седеле на yаковима. Мимо очекивања, победили смо, па очекујем да и вечерас  наставимо низ успеха.


Дуел сестара

На вечерашњој утакмици ривалке ће бити сестре Радуловић: старија Лара наступа за 021, млађа Лена за Новосадску ЖКА. До ове сезоне, обе сестре су наступале за ЖКА. 


Новосадска ЖКА је знатно променила тим у односу на прошлу сезону, у којој су данашњи ривали у међусовним дуелима славили по једном на свом терену. У првом овосезонском колу ЖКА је победила у гостима Врбас, а у прошлом, на домаћем паркету, у тесној завршници  с много промашаја, бодове је са Спенса однела Црвена звезда. У табору ЖКА сматрају да је у данашњем дуелу предност на страни 021.

- Чињеница је да имамо младу екипу са две искусне играчице, што улогу фаворита даје домаћој екипи – каже тренер Новосадске ЖКА, Весна Џувер. – Но, не идемо у Петроварадин с белом заставом. Пробаћемо да дамо максимум у овом тренутку, па видећемо како ће се ствари развијати на терену.

Утакмица у Петроварадину почиње вечерас у 19.45 сати.  

Д. Кн.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести