Кошаркашице почеле припреме за Хрватску, Крајишник капитен

БЕОГРАД: Женска кошаркашка репрезентација Србије започела је данас припреме за утакмицу против Хрватске у квалификацијама за Европско првенство 2023. године.
kosarkasice
Фото: KSS

На окупу је 15 играчица, које представљају доста измењен и подмлађен састав у односу на претходно лето када је освојено злато на Европском пренству у Валенсији и четврта позиција на Олимпијским играма у Токију.

"Поново смо на окупу након захтевног и успешног лета иза нас. Утисци су се слегли и знајући колико смо пружиле и колико је рада иза нас, сада смо дошле спремне и фокусиране на нову борбу и нове изазове. Тим је знатно подмлађен, али искрено верујем да, уз озбиљан приступ и тимски рад, ова комбинација младости, енергије са искуством, може да донесе жељени резултат", изјавила је за сајт КСС Тина Крајишник, која је у улози капитена наследила Јелену Брукс.

"Бити капитен ове екипе и предводити тим који брани боје наше заставе је огромна част и неизмерно задовољство. Сматрам да ми је указано велико поверење селекторке да, у моменту кад креће нови циклус и остварење нових циљева, будем изабрана као неко ко ће водити тим на том путу. Имала сам прилику да видим како је ту улогу свих претходних година успешно обављала Јелена, потрудићу се да будем ослонац тиму на терену и ван њега и да своје играчко и животно искуство усмерим ка младим играчицама које ће сада имати битну улогу у тиму", истакла је Крајишник.

Утакмица Хрватска – Србија на програму је у недељу од 18.00 часова у Забоку.

Пласман на Европско првенство оствариће победници свих група, као и четири најбоље другопласиране екипе.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести