Кошаркашици Војводине 021 Јовани Адамовић два признања КСС

Кошаркашки савез Србије (КСС) доделио је пре друге утакмице финалне серије између Арт баскета и Црвене звезде признања за најбоље појединце у лигашком делу такмичења у Првој женској лиги Србије.
jovana adamovic
Фото: Јована Адамовић и Сања Рељић, фото: КСС

Капитен Војводине 021 Јована Адамовић добила је два велика признања,  проглашена је за најкориснију играчицу (МВП),а  и  најбољи је стрелца лигашког дела. КСС је 2016. године установио награду за најкориснију играчицу у лигашком делу такмичења, која носи име прослављене кошаркашице Гордане Гоце Богојевић.Јована Адамовић је у протеклој сезони имала 668 индексних поена, 30.4 индексних бодова по утакмици. Укупно је постигла 452 поена, 20.5 у просеку по утакмици.

- Нисмо ништа тимски освојили, па је ово нека утешна награда. Нисам очекивала да ћу добити обе награде. Ово је за мене поприличан успех. Знала сам да се води статистика, али нисам знала да сам у врху и да сам прва за најкориснију играчицу и најбољег стрелца. Баш сам се пријатно изненадила кад су ми јавили. Леп је осећај – рекла је Јована Адамовић.

 Јовани је награде уручила бива репрезентативка Сања Рељић, сада делегат на  утакмицама.

С. Рудакијевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести