Кошаркашка лига Србије: Пораз Војводине у дербију од Младости

Јурећи победу од 10 или више поена разлике која би их одвела до првог места и пехара намењеног победнику Кошаркашке лиге Србије, Војводина је у дербију последњег кола изгубила од Младости.
zemun vosa
Фото: Дневник (В. Фифа)

Наиме, неколико секунди пре краја Новосађани су имали поен вишка и победу у yепу, али је капитен домаћих Крсто Бјелица фаулирао Дрексела, јер ако би меч отишао у продужетак, то би Воши омогућило шансу да поново појури фамозну разлику. Но, сјајни Американац је био оба пута сигуран.

Дерби кола и првенства је, генерално, оправдао очекивања, јер сусреле су се две убедљиво најбоље екипе КЛС. Земунци су боље почели, имали током шутерског поста домаћих и 13 поена вишка у првом полувремену, али су то црвено-бели успели да истопе у сјајној трећој деоници. Ушло се у неизвестан финиш утакмице и било је јасно да ће победника одлучити једна лопта. Тако је и било.

Иза Војводине је одлична сезона у КЛС, а освајањем другог места обезбедили су АБА 2 лигу у наредној сезони. Такође, изабраници Мирослава Николића пласирали су се и у Суперлигу (у којој учествује и пет АБА лигаша и игра по куп систему), а највероватнији противник црвено-белих биће Мега.

Д. Кнежић

ВојводинаМладост 81:82 (12:23, 23:22, 24:12, 22:25)

НОВИ САД: мала сала Спенса, гледалаца: 20. Судије: Јовчић, Николић, Јевтовић.

ВОЈВОДИНА: Николић, Беслаћ 25 (12 ск), Марић 2, Недељков, Гаћеша 14, Бјелица 8, Миротић, Јововић, Савић 12, Ракићевић 6, Зарић 4, Љубичић 10 (6 ас).

МЛАДОСТ МАКСБЕТ: Мичел 24 (5ас), Дрексел 24, Белић 7, Миленковић, Милосављевић  2, Игбану 6, Гамбалд 2 (9ск), Танасковић 6, Прља, Аранитовић 11, Барна, Митровић. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести