Ковачевић: Пропустила сам све прилике да поклекнем у животу

БЕОГРАД: Премијера филма "Скок" који прати причу храбре кошаркашице Наташе Ковачевић, заказана је за 7. септембар у 20 сати у Комбанк дворани, а славна спортискиња за Танјуг каже да је са успехом пропустила све прилке у којима је могла да поклекне у животу.
natasa kovacevic, epa, ilyes tibor
Фото: EPA/ILLYES TIBOR

Пре осам година Ковачевић преживела је саобраћајну несрећу са екипом мађарског Ђера.

Две особе су изгубиле живот, а Наташа је остала без ноге.

На терен се вратила достојанствено након две године, и 11. новембра 2015. године постала је први професионални кошаркашки играч са спортском протезом.

О том великом повратку, али и животу пре њега говори и филм "Скок".

У данашнем разговору са новинарима у Комбанк дворани на питање Танјуга шта је за њу било најзахтевније од момента када се догодила несрећа па док није вољом тријумфовала над животним околностима Ковачевић каже да је успешно пропустила све прилике у којима је могла да поклекне у животу.

"Било је таквих прилика доста. Помишљала сам на моменте како ћу да преживим све што ми се догодило. Одлучила сам да идем корак по корак...Прво сам одлучила да проходам, па да се вратим на факултет...да се вратим тренинзима. Тај постепени повратак у нормалу је мене терао напред" казала је Ковачевић и додала да не би успела да није било огромне подршке њене породице и блиских пријатеља.

За њу нема дилеме да филм "Скок" верно дочарава њен повратак на паркет.

"Филм говори колико су снажна права пријатељства и колико је сваком од нас важна подршка породице. Упорност и ведар дух такође помажу у превазилажењу страшних животних недаћа. Живот не чека да будемо спремни већ морамо да се суочимо са неуспехом једнако одважно као што то случај када славимо успех. Ако наш филм потпали искру у само једном срцу, успели смо" казала је Ковачевић и додала да је филм "Скок" њен последњи осврт на несрећу коју је преживела.

Како каже после премијере филма "Скок" спремна је да говори само о будућности.

"Радим у Кошаркашком савезу Србије, окончала сам мастер студије у Великој Британији са успехом...ФИБА амбасадор сам и видећу где ће ме све то одвести. Пресрећна сам што сам остала у спорту који обожавам јер кошарка је веома важан део мог живота" казала је Ковачевић

На дан свечне премијере, уз подршку компаније СокерБет, Фондација „Наташа Ковачевић“ покреће свој хуманитарни пројекат "Да сва деца скачу", где је циљ да се деци до 15 година са судбином сличној Наташиној, обезбеде активне протезе које би им пружиле прилику за нормалан живот.

Овај пројекат почиње хуманитарном акцијом у којој ће посетиоци на кошаркашком терену покушати да постигну што више кошева.

Сваки кош доноси одређену суму новца која ће бити намењена набавци активних протеза за децу, а шутираће и Наташа са својим пријатељима.

Снимљен у продукцији Cinnesport-а, а уз подршку ФЦС-а, кошаркашких савеза Србије и Француске, као и министарстава омладине и спорта обе земље, "Скок" бележи кадрове на неколико локација у Србији, Француској, Мађарској, Италији и Немачкој, а продуценти овог документарног филма су: Александар Милетић, Невена Савић и Ивица Видановић.

Филм "Скок" ће своју свечану премијеру имати 7. септембра у Комбанк Дворани од 20х уз поклон филмске екипе , а наредног дана, 8. септембра ће се екипа филма поклонити публици у Нишу у биоскопу Cine Grand Delta Planet Ниш.

На редовном биоскопском репертоару широм Србије филм "Скок" наћи ће се од 9. септембра.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести